Fietsroute Rondje Oldenzaal

23.4 KM
(1)

De fietsroute Rondje Oldenzaal is bewegwijzerd met smalle rechthoekige bordjes van Routenetwerken Twente met daarop een plaatje van het Boeskoolmannetje en de tekst Oldenzaal Glimlach van Twente.

Knooppunten van de Fietsroute: 36, 37, 92, 32, 30, 65, 34, 66, 73, 63, 59, 35, 36.

Er is ook een nog wat uitgebreidere versie, waarbij je nog meer natuurgebieden ziet. Je verlaat dan bij knooppunt 30 Rondje Oldenzaal en gaat naar knooppunt 95, vervolgens naar knooppunt 80, dan 71 en tenslotte naar knooppunt 65, waar je weer op de Route Rondje Oldenzaal komt. Deze uitgebreidere versie is 26,7 km.

Onderweg kom je van alles tegen: prachtige natuurgebieden, een beek met steile oevers, waar je misschien wel de ijsvogel ziet, markestenen, plekken waar 4000 jaar oude standvoetbekers, zijn gevonden, stadsparken, de hoogste “berg” van Overijssel, Mariakapellen en nog veel meer.

In de app vertellen we over bijzondere dingen onderweg en laten je die zien, ook met wat filmpjes, zoals over geredde markestenen en twee rondsnuffelende dassen.

Bij Rondje Oldenzaal is een boekje verschenen: Loakgang Rond Oldenzaal. Dit boekje is te verkrijgen bij Tourist Info Oldenzaal en VVV De Lutte. Loak betekent grens en dit verwijst naar de oude grenzen van Marke Berghuizen. Rondje Oldenzaal gaat in grote lijnen langs de grenzen van Marke Berghuizen. Grenzen stellen, hekken om een land of zelfs een muur, nog steeds actueel.

Over wat marken zijn vertellen we later meer. Eerst maar op pad! Veel plezier.

Foto’s
Bij elk item staan foto’s. TIP: tik op de foto’s. Je krijgt dan een scherm waarop je door schuiven alle foto’s met onderschrift kunt zien. Tik nog een keer op een foto, dan zie je deze groter en kun je desgewenst op de gebruikelijke manier met twee vingers inzoomen.

Route gemaakt door IVN Oldenzaal-Losser e.o. in samenwerking met Routenetwerken Twente.

Locatie

Fietsknooppunt 36, Weerselosestraat 86, 7577 PP, Oldenzaal
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina