Bomenroute Het Hulsbeek

9.0 KM
Oldenzaal
(1)

De Bomenroute voert je via mooie paadjes over het hele Hulsbeek. In Het Hulsbeek zie je op een klein gebied een enorme diversiteit aan landschapstypes: grote waterplassen omzoomd met ligweides en bosranden, fraaie stukjes hei, een beek met steile oevers, waar je de nestgaten van de ijsvogel kunt zien, het karakteristieke Twentse coulisselandschap en hier bij het begin een meer dan 100 jarige landschapstuin als verbinding tussen het recreatiegebied en de bossen en hei. En de beukenlaan, waar je langs komt is uit 1895 en dus al meer dan 125 jaar oud.

Langs de route staan informatiebordjes over bomen en struiken, die je tegenkomt. En er staan enige grotere informatie panelen met behalve aandacht voor de natuur, ook van alles over de geschiedenis van dit gebied. Het is zeer de moeite waard deze bordjes te bekijken.

In deze app gaan we dat niet over doen, maar geven een aanvulling hier op. Bijna niet over bomen dus, maar over allerlei andere natuur- en cultuurhistorische zaken.

De route is bewegwijzerd met routebordjes met een paarse pijl en rechtsonder een groene boom. De route is opgenomen in het wandelnetwerk van Routenetwerken Twente.

De route is twee kanten op bewegwijzerd, maar voor het gebruik van de app is het het handigste om vanaf parkeerplaats P2 richting de Gammelkerbeek te lopen en nog voor de beek rechtsaf door het hekje te gaan de Springertuin in.

Ga ervan genieten!

Route gemaakt door IVN Oldenzaal-Losser e.o. in samenwerking met Regio Twente en Routenetwerken Twente.

Locatie

P2 Hulsbeek
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina