Natuurwerkochtend Park Stakenkamp 23 sep 2023

Nationale Burendag

Op initiatief van Kansrijk Berghuizen houden we op zaterdag 23 september in Park Stakenkamp een Natuurwerkochtend. Deze vindt plaats in het kader van de Nationale Burendag 2023. IVN Oldenzaal-Losser e.o. heeft onderdak in boerderij de Stakenboer en zet zich in voor Park Stakenkamp, waar onder andere heel veel verschillende bomen staan.

 

Heb je bijvoorbeeld weleens gehoord van de Japanse keizereik of de Krimlinde, een naam nu wel met bijzondere betekenis, en wat te denken van de Anna Paulownaboom?

 

We gaan op deze Natuurwerkochtend ervoor zorgen dat iedereen meer te weten komt over de prachtige bomen in het park. We gaan namelijk bordjes plaatsen bij de bomen met interessante en mooi vormgegeven informatie over deze bomen. Wordt het een mammoetklus passend bij de Mammoetboom of, in aansluiting bij de Honingboom een ochtend zo zoet als honing?

Doe ook mee! We gaan er een gezellige en nuttige ochtend van maken. Er zijn ook nog wat andere groen activiteiten, dus voor ieder wat te doen.

 

We starten zaterdag 23 september om 9.00 uur in de Stakenboer met uitleg van de werkzaamheden en we verdelen dan de taken. Na een pauze halverwege steken we de handen weer uit de mouwen. Ongetwijfeld voldaan na gedane arbeid sluiten we de werkzaamheden rond 12u30 af, waarna het tijd is voor de gezellige nazit. Voor de nodige versnaperingen wordt gezorgd, evenals voor gereedschap.

Werkhandschoenen graag zelf meenemen. Stevige schoenen zijn aanbevolen.

 

 

 

 

 

Waar
Park Stakenkamp
Burgemeester Wallerstraat
7574 ZM Oldenzaal
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina