Vogelcursus

Vanwege alle voorzorgsmaatregelen in verband met Corona zijn er afgelopen jaar een aantal cursussen afgelast. Najaar 2021 zullen we, indien mogelijk, weer beginnen met enkele nieuwe cursussen. Kijk hiervoor op onze startpagina.
De cursussen die al begonnen waren, worden hervat zodra dit op een veilige en goede manier mogelijk is. De cursisten krijgen hierover bericht.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van deze cursus Gijs van der Weerden
Telefoon 06-36204796
E-mail: vogelcursus@ivnoisterwijk.nl

Wat houdt de Vogelcursus in?

Bent u geïnteresseerd in vogels en zou u graag willen weten wat dat nu voor vogel is die er elke ochtend op uw dak zit te zingen of die u daar in het veld ziet foerageren?
Dan is deze vogelcursus iets voor u.
De cursus richt zich op beginnende vogelaars, mensen die geïnteresseerd zijn in vogels, graag naar vogels kijken en er graag meer van willen weten, maar ook voor mensen die al wat langer naar vogels kijken heeft deze cursus genoeg te bieden.
In de cursus wordt aandacht besteed aan vogels die u in uw omgeving, in uw tuin, tijdens een wandeling in bos of veld, kunt tegenkomen.
In de les en tijdens de excursies besteden we aandacht aan karakteristieke kenmerken van vogels, zoals

  • geluid
  • grootte en
  • andere uiterlijke kenmerken (zoals verenkleed, vorm en kleur van de snavel en kleur van de poten).
  • het kunnen onderscheiden van deze kenmerken, gecombineerd met aanvullende gegevens over biotoop en gedrag, maakt dat je verschillende vogels steeds beter kunt herkennen.

Er zal een hele nieuwe wereld voor u opengaan.

De cursus bestaat uit 6 theorieavonden op woensdag en 6 ochtendexcursies op zaterdag en wordt gegeven door ervaren vogelaars van de vogelwerkgroep van IVN Oisterwijk.