Oisterwijk e.o.
Vogels
Op
maandag18apr202207:00

Vroege vogelwandeling

Net als paaseieren behoort ook onze vroege-vogelwandeling bij het Belversven zo langzamerhand tot de vaste paastradities.

In deze tijd zijn veel vogels al druk in de weer met nestbouw en het zoeken van een partner. En dat hoor je! ’s Ochtends vroeg wordt er al gekwetterd en gezongen. De mannetjes die het mooiste of het hardste zingen, vinden het makkelijkst een vrouwtje. Maar ook wordt er gezongen om aan te geven dat een mooi plekje al bezet is. Hier woon ik, tiedeliedom, dus ga maar ergens anders heen….
Dit alles resulteert in een vrolijk ochtendconcert en omdat er nu nog niet zoveel blad aan de bomen zit, kun je de vogels vaak nog mooi zien. Ook de soorten die net teruggekeerd zijn uit Afrika.

Onder leiding van gidsen van de vogelwerkgroep gaan we op pad. Misschien ontdekken we een blauwborst of een koekoek. Wat we gaan zien en horen, weten we natuurlijk nooit maar het is ieder jaar weer een mooie wandeling waarin niet alleen gekeken wordt maar waar ook nog eens allerlei vogelweetjes ter sprake komen. Zo ga je ook zelf steeds meer horen. En daardoor ook meer zien. De gidsen zullen een telescoop meenemen maar een verrekijker is handig om te hebben.

Algemene informatie

maandag 18 april 2022 - 07:00
Locatie: 
Belversven
Nederland
Extra Informatie: 

De wandeling duurt maximaal 3 uur en start om 7 uur op de parkeerplaats vanaf de parkeerplaats aan de Posthoornseweg in Oisterwijk (parkeerplaats kruising Burg. v/d Oeverweg / Posthoornseweg).
De excursie is gratis toegankelijk voor leden en niet-leden. Aanmelden is niet noodzakelijk.

Contactpersoon: