Een voedselbos in Emmeloord! Bomen en struiken

Een voedselbos in Emmeloord!

Noordoostpolder e.o. 28 februari 2019

Een voedselbos is een bos met meerjarige planten, struiken en bomen met eetbare delen. Een voedselbos vergroot de biodiversiteit, zorgt voor een gezonde bodem en vraagt steeds minder onderhoud. En een voedselbos produceert elk jaar meer eetbaars!

In Emmeloord wordt hard gewerkt aan een eigen voedselbos: een voedselbos ter grootte van zes hectare (zo ongeveer 12 voetbalvelden groot!) in het Emmelerbos, naast en achter het IVN-gebouw tussen de Sportlaan, Muntweg en Lemstervaart. Het eerste jaar wordt krap één hectare omgevormd, de andere drie jaren volgt de rest. Er wordt begonnen bij de Sportlaan en omvat het terrein en het gebouw van het IVN en de huttenbouw en de bijenstal van imker Arend Netjes. ‘Dat verschaft meteen een basis voor educatieve activiteiten die vanuit deze voorzieningen georganiseerd worden. IVN Noordoostpolder ontvangt hier schoolkinderen, Aeres geeft er lessen middenin de natuur en natuureducatie is ook een onderdeel van de huttenbouwweek.

Voedselbos Emmeloord is een initiatief van IVN, Aeres MBO Emmeloord met de Pioniers van de Toekomst en Landschapsbeheer Flevoland. Verder wordt er samengewerkt met een aantal imkers, afgezwaaide studenten van Aeres, Scouting en de Stichting Huttenbouw. De gemeente Noordoostpolder en subsidie vanuit Leader maken het Emmeloordse voedselbos mogelijk, tezamen met sponsoring, crowdfunding en de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers. Het voedselbos gaan zo een plek worden met leuke, inspirerende en leerzame workshops en doedagen voor de bezoekers, vrijwilligers, jong en oud, gericht op voedselproductie- en -verwerking, natuur en biodiversiteit.

 

Meehelpen aan, of meer weten over het voedselbos?

Meer informatie vindt u op de website van het voedselbos.

Ontdek meer over

Deel deze pagina