Wandelen

Wandeling op aanvraag

Op aanvraag kunnen excursies voor groepen collega’s, vrienden of familie worden verzorgd. Wanneer en waar jullie met een gids de natuur in gaan, kan je zelf bepalen. Ook voor mensen die wat slechter ter been zijn, zijn er mogelijkheden.
Geïnteresseerd? Stuur dan een email naar wandelen@ivnnijmegen.nl. We ontvangen je aanvraag graag minimaal drie weken voordat de activiteit plaatsvindt.

Wandelroutes

Voor wandelaars die op eigen gelegenheid de omgeving van Nijmegen willen verkennen, zijn verschillende boekjes met routes samengesteld. Naast de routebeschrijving is er veel informatie opgenomen over de flora, fauna, geschiedenis en geologie die kenmerkend zijn voor het wandelgebied. Deze boekjes zijn te koop bij:

Bestellen kan via natuurpaden@ivnnijmegen.nl. De portokosten zijn extra. Prijs boekjes: vanaf € 3,50.

Beschikbare boekjes en een impressie van de wandeling:

Bisonbaai en Groenlanden

Bronnenbos en Ooijpolder

De But, Vlierenberg en Meiberg

De Duivelsberg

Dekkerswald en Kraaiendal

Heerlijkheid Beek

Heumensoord en Maldens Vlak

In en om de Stadswaard

Landgoed Nederrijk en Landgoed Holthurnse Hof

Mookerheide en Sint-Jansberg

Overasseltse en Hatertse Vennen

Twee Schansen

Wandelaars

Korte wandelroutes

IVN Rijk van Nijmegen stelt twee wandelroutes gratis beschikbaar.
De wandeling door het Goffertpark is ongeveer 3,5 km lang. Dit is een bijgewerkte, verkorte versie van de brochure die IVN Nijmegen in 2014 maakte ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van dit volkspark.
De wandeling Westermeerwijk gaat door een gebied dat ligt ingeklemd tussen Berg en Dal, Nijmegen en de Heilig Landstichting en is ongeveer 5 km lang.
Veel wandelplezier!