Groencursus

Deze cursus is bestemd voor iedereen die meer te weten wil komen over de natuur en de verscheidenheid aan landschappen rondom Nijmegen. Ten noorden van de stad ligt de rivier de Waal met het uiterwaardengebied, ten oosten de stuwwal en ten zuiden van de stad ligt het vennengebied. Deze gebieden herbergen ieder een geheel eigen flora en fauna.

Lesavonden dinsdagavond 2 april, 16 april, 7 mei, 21 mei en 4 juni 2024
Tijdstip 19:45
Locatie (nu nog niet bekend)

 

Excursies zaterdagochtend 6 april, 20 april, 11 mie, 25 mei en 8 juni 2024
Tijdstip 9:30 uur
Locaties worden tijdens de lesavonden bekend gemaakt.

In de voorjaarscursus kijken we naar het ontstaan van landschappen zoals de stuwwallen van de Sint-Jansberg, de rivierduinen van de Overasseltse Vennen, de nieuwe natuur van de Millingerwaard, de uiterwaarden van de Bemmelse Waard en de natte schraalgraslanden van de Bruuk. Op de lesavonden behandelen we onder meer zangvogels, zoogdieren, weidevogels, wilde planten, insecten en ook natuurontwikkeling en natuurbeheer.

In de najaarscursus komen de landschappen rondom Nijmegen ook aan bod: de stuwwallen van de Duivelsberg, de spoelzandvlakte van het Heumensoord en de uiterwaarden van de Ooijpolder. Tijdens de lesavonden behandelen we onder meer roofvogels, de vogeltrek, bomen, zaden en vruchten en de overwintering van zoogdieren en insecten. Sommige onderwerpen worden als practicum gegeven. Tijdens de excursies wordt de theorie zichtbaar. We zien waarom sommige planten en dieren juist wel in dat gebied voorkomen en waarom andere soorten juist niet.

De kosten voor deze cursus bedragen € 82,50 inclusief cursusboek. Degenen die al een cursusboek hebben betalen € 75,00.

Voor vragen over de Groencursus kan je contact opnemen met coördinator Elly Gies via cursus@ivnnijmegen.nl

Groencursus

Aanmelding(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.