Rondwandeling Bruuk, De Horst: VOLGEBOEKT

Deze excursie zit vol. Aanmelden is niet meer mogelijk

Op de tweede pinksterdag organiseert IVN een rondwandeling. We wandelen tussen het natuurgebied de Bruuk en het dorp De Horst. Dit is een prachtig stukje Nederland vlak bij de Duitse grens. Niek Backus en Gabriël Zwart zijn de gidsen.

De Bruuk is een vrij nat natuurgebiedje. Het wordt gekenmerkt door een kleinschalige afwisseling van hooimoerassen, struwelen en natte bossen en wordt gevoed door kwelwater. Er komen ook bijzondere planten voor en op deze maandag gaan we onder andere kijken of we al orchideeën zien. We lopen een stukje door de Bruuk, maar we gaan ook de omgeving bekijken, en dan met name de beken en watergangen langs de Bruuk. We komen ingrijpende aanpassingen tegen van waterlopen door mens en door dier!

De hele rondwandeling is ongeveer 5 km, waarbij we regelmatig even stil staan om iets toe te lichten. Al met al doen we er zo’n 2,5 uur over.

We starten bij het informatiebord van Staatsbosbeheer in de bocht van de Ashorst om 10:00 uur. Rond 12:30 uur zijn we daar weer terug. Langs de weg is wat gelegenheid om auto’s neer te zetten.

tip: stevige schoenen mee, langs de beken is het terrein soms ongelijk en soms ook drassig.

Het maximum aantal deelnemers is bereikt. Helaas, vol is vol.

Natura2000 gebied de Bruuk bij Groesbeek hooiland nat veldrusschraalland foto Gabriel Zwart Nijmegen
Waar
In de bocht van de Ashorst
Ashorst (niet ver van no 24)
6562 KV Groesbeek
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Maximaal aantal deelnemers: 30
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina