Natuurexcursie: IVN gaat over de grens

Zondag 1 oktober organiseert IVN Rijk van Nijmegen een wat langere wandeling van 8 kilometer in het Duitse Reichswald. We starten om 14.00 uur op de parkeerplaats van het Reichswald achter aan de Ketelstraat in het Groesbeekse kerkdorp De Horst. Tegen 17.00 uur zullen we daar weer terug zijn. Parkeerplek ter plaatse is beperkt, dus kom zoveel mogelijk op de fiets of te voet. Denk aan I.D. of paspoort.

Het Reichswald is een groot bos (ongeveer 5000 hectare), waarvan we op 1 oktober een erg mooi stuk gaan ontdekken. Daarbij beklimmen we de Brandenberg van 90 meter hoog en de Himmelsleiter. Onderweg hebben we een mooi vergezicht op Kranenburg via de Heilig-Kreuz-Stock, maar ook een mooi uitzicht op het pittoreske Frasselt.

Op diverse plaatsen zullen we loopgraven zien uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Maar gelukkig is er ook veel moois te zien: oude bomen die het oorlogsgeweld overleefd hebben.

Omdat we over paden lopen die nogal steil zijn en soms wat minder goed begaanbaar, zijn een redelijke basisconditie en goede schoenen noodzakelijk.

Aanmelding per mail vóór 28 september bij Paul Leenders: paul.ivn.lbg@gmail.com

Voor meer informatie: 024-3972405

Tweelingboom beuk in de winter in het Reichswald foto Gabriel Zwart
Waar
Parkeerplaats Ketelstraat-Grafwegener Strasse, net over de Duitse grens
47559 Kranenburg, Duitsland Kranenburg
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina