Volgeboekt: Twee voedselbossen ontdekken op de fiets

Aanmelden is niet meer mogelijk

Datum: zaterdag 23 maart 2024
Start: 10:30 uur bij Kulturhus Beek

De gangbare landbouw loopt tegen haar grenzen. Door de teelt van eenjarige gewassen met kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen degradeert de bodem en lijdt de natuur onder hoge stikstofbelasting. Dat het anders kan, tonen voedselbossen. Dit is een manier van voedsel produceren die samenwerkt met de natuur. Ben je benieuwd hoe een voedselbos eruit ziet, wil je meer weten over de achtergronden van voedselbossen of denk je er over na om er een aan te leggen, dan is deze excursie iets voor jou.

Je krijgt niet alleen uitleg, maar je gaat ook waarnemen. In maart is de natuur nog in stilte; in de stilte gaan we de voedselbossen en hun omgeving ontdekken.

De excursie is op de fiets. We starten om 10.30 uur bij het Kulturhus in de Roerdompstraat Beek en eindigen om 15.30 uur bij het Ketelbroek aan de Plakseweg in Groesbeek de Horst.

Neem je eigen lunchpakketje, iets te drinken, een fiets en je identiteitsbewijs mee, want we rijden ook een stukje door Duitsland.

Deze excursie is al volgeboekt. Het maximum van 20 deelnemers is bereikt. Je kunt je helaas niet meer aanmelden. Kijk anders even op Activiteiten – Rijk van Nijmegen (ivn.nl) voor onze andere activiteiten.

Natuurexcursie: 2 voedselbossen ontdekken op de fiets foto van Gabriëlla Hendriks 23 maart 2024 - 10:30
Wanneer
zaterdag 23 maart 2024
10:30 tot 15:30
Waar
Kulturhus
Roerdompstraat 6
6573 BH Beek-Ubbergen
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Maximaal aantal deelnemers: 20
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina