Nijmegen, Rijk van
Slootjesdagen
Op
zondag13jun202111:00

Slootjesdag in 't Zwanenbroekje

Kinderen op (onder) wateravontuur

Kom op zondag 13 juni tussen 11 en 4 uur naar de slootjesdag in natuurgebied 't Zwanenbroekje!Jongetje slootjesdag

Kijk wat je zelf in je schepnet uit het water hebt opgevist en zie met een loep of onderwaterkijker wat je hebt gevangen; misschien wel een schrijvertje, een bootsmannetje of een echte salamander. Op een mooie zoekkaart kan je uitvissen wat het is.

In 't Zwanenbroekje was altijd een broeihoop voor de ringslang. Met onze gidsen van IVN kun je mee op expeditie naar deze bijzondere plek. Misschien kruipen er wel kleine ringslangetjes rond?
Ook bevers wonen in de buurt van 't Zwanenbroekje. Ze laten zich overdag niet zien, maar we kunnen wél hun knaagsporen bekijken die ze overal achterlaten.

IVN Rijk van Nijmegen organiseert deze slootjesdag en zorgt ook voor de schepnetten en andere materialen.

Aanmelden vooraf is niet nodig en deelname is gratis.

Meisjes slootjesdag't Zwanenbroekje vind je in de Ooij, tussen het Meertje en de N325, de (auto)weg Nijmegen-Kleef bij Ubbergen. Het Meertje kun je oversteken met het voetgangerspontje aan de Dijkgraaf van Wijckweg. Vanaf hier is het een klein halfuur wandelen naar de locatie (volg de bordjes/pijlen tot het toegangshek). Of je steekt de N325 over via de voetgangersbrug, de ‘Springplank’ bij het fietspad langs deze weg bij Ubbergen. Daarna ook de bordjes/pijlen volgen.

Algemene informatie

zondag 13 juni 2021 - 11:00 tot 16:00
Extra Informatie: 

Deelname is gratis!