Nijmegen, Rijk van
Slootjesdagen
Op
zondag10jun201811:00

Slootjesdag in 't Zwanenbroekje

Kinderen op (onder) wateravontuur.

Kom op zondag 10 juni tussen 11 en 4 uur naar de slootjesdag in natuurgebied 't Zwanenbroekje. Daar kun je met schepnet, loep, onderwaterkijker en zoekkaart ontdekken welke beestjes in het water leven. Een schrijvertje of bootsmannetje misschien? Of heb je een salamanderlarve gevangen? Onder een microscoop kun je het kleinste éénoogkreeftje of watermijtje bestuderen!

Als je wil mag je van wilgentenen iets vlechten voor in de natuur, zoals een vlotje voor de zwarte stern of een vluchtplekje voor jonge vissen.
En je mag met onze gidsen mee op expeditie. In 't Zwanenbroekje is een broeihoop voor de ringslang. Misschien kruipen er wel kleine ringslangetjes rond?! Er wonen ook bevers in 't Zwanenbroekje. Het zijn schuwe dieren die zich overdag niet laten zien, maar we kunnen wél hun burcht bekijken en knaagsporen van bevers zien.

flyer slootjesdagAanmelden vooraf is niet nodig en deelname is gratis.

't Zwanenbroekje vind je in de Ooij, tussen het Meertje en de N325, de (autoweg) Nijmegen-Kleef bij Ubbergen. Het Meertje kun je oversteken met het voetgangerspontje aan de Dijkgraaf van Wijckstraat. Daarna vlaggetjes volgen tot het toegangshek. Of je steekt de N325 over via de voetgangersbrug, de ‘Springplank’ bij het fietspad langs deze weg bij Ubbergen. Daarna ook de vlaggetjes volgen.

Algemene informatie

zondag 10 juni 2018 - 11:00 tot 16:00
Extra Informatie: 

Deelname is gratis!