Publiekswandeling: Groene Long

Het is een prachtig park, de Groene Long in Beek en Donk. Een park waar cultuur, recreatie en natuur elkaar ontmoeten. Een park dat de ecologische verbindingszone vormt tussen Zuid-Willemsvaart en Goorloop. En het ligt bovendien in de kern van Beek en Donk, goed bereikbaar dus.

Op zondag 15 mei mee nemen gidsen van IVN Laarbeek je mee voor een wandeling door dit park. Zij zullen je laten genieten van wat de natuur hier te bieden heeft. In de Groene Long staan zowel inheemse als uitheemse bomen, struiken en bloemen. De vijvers en waterpartijen vergroten de biodiversiteit in dit unieke stukje Beek en Donk. Water uit de Zuid-Willemsvaart, regenwater uit de Beekse Akkers en plaatselijk kwelwater leveren alle een bijdrage tot de waterhuishouding. In de afgelopen jaren zijn er van omliggende buurten hier en daar hemelwaterriolen aangelegd om de doorstroming te bevorderen. In het park komen veel soorten vogels voor. De ijsvogel broedt er regelmatig, de boomklever, groene en grote bonte specht zijn vaste bewoners. En natuurlijk zie je overal meesjes. In het voorjaar is de zwartkop te horen, dit vogeltje laat zich tussen de boombladeren wat minder makkelijk zien.

De wandeling begint om 10 uur bij het Parkpaviljoen, Parklaan 3. Om ca 12 uur verwachten de gidsen terug te zijn. Deelname is gratis. Trek je makkelijke schoenen aan en wandel mee!

IVN Laarbeek laat oud en jong beleven hoe leuk, gezond en belangrijk natuur is. De vereniging wil niets liever dan met jou op pad gaan in onze natuur, je een plezierige avond bezorgen met interessante lezingen of je verrassen met gezellige evenementen. Ons verenigingsgebouw is ingericht voor mensen die gebruik maken van een rolstoel.

Kijk regelmatig eens op onze website en facebookpagina:

Overige 21 mei 2023 - 10:00
Wanneer
zondag 21 mei 2023
10:00 tot 12:00
Waar
Parkpaviljoen
Parklaan 3
Beek en Donk
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Secretaris

secretaris IVN Laarbeek

Ontdek meer over

Deel deze pagina