Publiekswandeling: Biezen

Op zondag 23 pril houdt IVN Laarbeek een publiekswandeling door natuurgebied de Biezen. De wandeling start om 08.00 uur bij de woning aan de Biezen 5 en duurt tot ongeveer 10.00 uur. De weg De Biezen ligt in het verlengde van de Peeldijk in Beek en Donk en Grotel in Gemert-Bakel. Het natuurgebied begint ter hoogte van de Brabantse Kluis en het Missieklooster en eindigt bij de Eco-touristfarm De Biezen. Het ligt aan beide zijden van de weg.

De Biezen is een beheersobject van Staatsbosbeheer. Het bestaat uit sterk verschillende landschapselementen: botanisch rijke schraalgraslanden, natte loofbossen op lemige bodem, broekbos met zogenaamde rabatten: smalle dijkjes tussen de greppels, en droog eikenbos. In de herfst kom je hier diverse soorten paddenstoelen tegen. Aan de noordzijde stroomt de Snelle Loop die een ecologische verbinding vormt met de gebieden Grotel en Milschot. Ze vormt de grens tussen Laarbeek en Gemert. Vanaf de voetgangersbrug heb je een schitterend uitzicht over de diverse landschapselementen. Langs de Loop liggen kruidenrijke blauwgraslanden.

De Biezen is een vogelrijk gebied met diverse soorten spechten. Lopend over het pad richting het boswachtershuis hoor je en zie je de boomklevers in de oude bomen. Deze landschapswandeling met aandacht voor de waterhuishouding is de moeite waard. Een plezierige en leerzame wandeling

Ons aanbod 23 april 2023 - 10:00
Wanneer
zondag 23 april 2023
10:00 tot 12:00
Waar
Biezen
Biezen 5
5735SM Aarle-Rixtel
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Secretaris

secretaris IVN Laarbeek

Ontdek meer over

Deel deze pagina