Fotowerkgroep

De naam is enigszins verwarrend, want er wordt door deze groep niet 'gewerkt'. Eens per maand gaat deze groep van ca. 15 personen op stap om in de Nuenense natuur te fotograferen. We vertrekken dan per fiets op zaterdagmorgen om 9.00 uur vanaf het Klooster naar een van de natuurgebieden in Nuenen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Natuurlijk mag je je fototoestel niet vergeten. Het doel is ook om, in combinatie met het fotograferen, ten volle te genieten van de natuur om ons heen.

Pluimke-Enode_Walter Engels

Voor wie is de fotowerkgroep?

Je hoeft geen kennis te hebben van fotografie. In de groep zijn voldoende ervaren fotografen aanwezig om je te helpen en alle vragen te beantwoorden. Een professionele spiegelreflexcamera is niet nodig. Iedere camera - van smartphone tot spiegelreflex - kan gebruikt worden. Zie de camera als een hulpmiddel om iets moois te maken.

Bijeenkomsten

Naast de maandelijkse foto-ochtenden op zaterdag, komt de fotowerkgroep ook 4 tot 5 kleer per jaar op een avond bij elkaar in de IVN-ruimte in het Klooster om een elkaars foto’s te bekijken en te bespreken. We maken daarvoor gebruik van een beamer.

Ook organiseren we af en toe een expositie van ons werk.

Fotocursus

Heb je behoefte hebt aan meer basiskennis van fotografie? Neem dan deel aan de fotocursus die twee keer per jaar wordt georganiseerd (meestal in maart en oktober). In deze cursus komt de basis van de fotografie aan de orde: belichting, sluitertijd, ISO-waarden enz. De cursus bestaat uit twee theorieavonden, een praktijkochtend en een afsluitende avond waar de gemaakte foto’s besproken worden. Geplande fotocursussen worden altijd op deze website gepubliceerd.

Tussen Nuenen en Nederwetten_Walter Engels

Een keertje mee op pad?

Ben je benieuwd of de fotowerkgroep iets voor jou is? Sluit dan vrijblijvend een keertje aan bij een van onze foto-ochtenden. Je bent van harte welkom! 

De eerstvolgende foto-ochtenden zijn gepland op:

  • Zaterdag 18 september 2021
  • Zaterdag 16 oktober 2021
  • Zaterdag 20 november 2021
  • Zaterdag 18 december 2021
  • Zaterdag 15 januari in 2022

Vertrek is steeds om 9.00 uur, verzamelen bij het Klooster.

Besluit je om lid te worden van de fotowerkgroep? Dat kan als je lid bent of wordt van onze vereniging. Naast de contributie die je jaarlijks betaalt, zijn er geen extra kosten verbonden voor deelname aan onze werkgroepen.

Informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie, dan kun je terecht bij coördinator van de fotowerkgroep Walter Engels, telefoon 06-29873873.

Nuenen-fotocursus