IVN Nuenen
Vogels
Op
zondag13mrt202208:30

Spechtenwandeling Nuenens Broek

Op zondag 13 maart nemen gidsen van de Vogelwerkgroep je graag mee naar het Nuenens Broek om spechten te spotten.

Al in het vroege voorjaar beginnen spechten met het laten horen van hun felle roffels en luidruchtige geroep om een territorium af te bakenen. Een mooi moment om op zoek te gaan naar de verschillende soorten spechten in onze omgeving. Ze laten zich dan makkelijk zien, omdat er nog vrijwel geen bladeren aan de bomen zitten.

Het is altijd spannend om Spechten te horen en te ontdekken. De gidsen kunnen vaak al aan de roffel horen om welke soort het gaat. In het Nuenens Broek zijn alle in Nederland voorkomende spechten aanwezig, zelfs de in Nederland minder algemene soorten, zoals de zwarte specht en middelste bonte specht.

We nodigen je graag uit om mee te gaan op deze ontdekkingstocht. Aan de wandeling zijn geen kosten verbonden. We vertrekken om 8.30 uur vanaf het zandpad naast De Lissevoort en lopen vanuit daar naar de ingang van het Nuenens Broek.

Zorg voor waterdichte stevige schoenen of laarzen en voldoende warme kleding. Het Nuenens Broek kan in het voorjaar moeilijk toegankelijk zijn.

Algemene informatie

zondag 13 maart 2022 - 08:30 tot 10:30
Locatie: 
Nuenens Broek
Lissevoort
Nuenen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image