IVN Nuenen
IVN
vrijdag24apr2020

Twee IVN'ers gedecoreerd

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd... Deze boodschap kregen twee IVN'ers van onze afdeling afgelopen donderdag van burgemeester Jorritsma van Eindhoven te horen. Telefonisch, vanwege het coronavirus. Paul Dinjens en Kees Planken, beide wonend in Eindhoven maar actief bij IVN Nuenen, zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. En daar zijn we als vereniging best een beetje trots op. Van harte gefeliciteerd, heren!

Paul Dinjens
Paul is sinds 1981 actief bij IVN Nuenen. Hij was in de jaren '80 twee periodes lang voorzitter van onze vereniging. Paul vervulde en vervult nog altijd vele rollen. Een (vermoedelijk niet complete) opsomming: vertegenwoordiger van Nuenen in de landelijke verenigingsraad van het IVN, lid van de werkgroep die de (natuur)cursussen organiseerde en inhoud gaf, organisator van de 2-jarige natuurgidsenopleiding , lid van de Vogelwerkgroep, gedurende dertig jaar deelnemer aan de vogelweekenden op de Waddeneilanden, waarvan hij er minstens 10 zelf organiseerde, al 30 jaar lid van de Knotgroep, samensteller, redacteur en bezorgcoördinator van ons ledenblad 't Schrijverke.

Paul Dinjens_gedecoreerd

Naast het IVN is Paul ook actief voor Míssie Ontwikkeling Vrede Eindhoven en Seniorweb Nuenen.

Kees Planken
Kees is sinds 1990 lid van onze afdeling en al 30 jaar actief in de Knotgroep. Daarnaast verzet hij bergen werk als coördinator van publieksactiviteiten. In die rol heeft hij een uitgebreid netwerk van sprekers, externe relaties en lokale media opgebouwd.
Al ruim 10 jaar organiseert en begeleidt Kees de groep Samen de natuur in, kortweg SDNI. Tien tot twaalf personen met een beperking worden maandelijks, 1-op-1 begeleid, meegenomen naar een activiteit in de natuur.
Kees neemt deel aan veel werkgroepbijeenkomsten en (publieks)activiteiten en volgde recent de 2-jarige opleiding tot natuurgids.

Kees Planken_gedecoreerd

Naast het IVN is Kees ook actief voor de Vereniging Nederland China en Stichting Wasven.