Op Bezoek in Afferden

Te gast bij Angelique en Willie in Afferden.

Op maandagmiddag (al tientallen jaren onze vaste wandelmiddag) 28 oktober waren we te gast bij Willie van Casteren en Angelique Ceelen in Afferden. Zij wonen daar sinds 2009 op een zelf ontwikkeld Landgoed van 4 ha. groot: KNOEST.

Van rechte percelen en paadjes is geen sprake, de natuur heeft er in ruime mate zijn eigen gang kunnen gaan, met een beetje hulp van Willie en Angelique.

Als je naar hun website gaat, dan lees je daar dat Knoest voor hen de volgende betekenis heeft : respect voor landschap en natuur, heel hard werken, je verwonderen over al dat moois  wat de natuur ons te bieden heeft en de kringloop, die overal in dit kleinschalige landschap wordt bevorderd.

Vol passie en met veel humor ook leidt Angelique ons rond. De drie geiten doen zich te goed aan bladeren en takken en als de geitbok geslacht moet worden, dient zijn kop als een lekker maaltje voor de mieren, die aan de rand in het aangrenzende bosperceel een prachtige mierenhoop hebben gebouwd. De reeën vinden hun rustplekken in de berkenbosjes. We verblijven in de Mongoolse Yurt en bekijken de houtzagerij.

Tenslotte komen we uit bij de tamme kastanjeboom, 10 jaar geleden geschonken en geplant door onze IVN De Groene Overlaat, als dank voor alles wat Willy en Angelique hebben gedaan. Zeker de moeite waard om eens een bezoek te brengen aan deze mooie plek van deze twee mooie mensen….

Beers, november 2019, Yvonne Derks.