IVN Apeldoorn
Natuur in de Buurt
donderdag15jul2021

Op zoek naar Moeflons

De IVN Routes app: Voor mensen die meer willen dan links, rechts of rechtdoor
De route 'Op zoek naar moeflons'  is een rondwandeling van 7,7 km (met inkorting 6,5 km) in het westelijke gedeelte van Het Nationale Park De Hoge Veluwe waar een kudde van rond de 130 moeflons leeft. Het is een afwisselende wandeling door fraaie bossen, open velden met vergezichten op heidevelden, zandverstuivingen en stuwwallen. Hier is de kans op een ontmoeting met de schuwe moeflon het grootst. Halverwege de route kom je door een eeuwenoud jeneverbessenbos met een - voor Nederland - zeldzame concentratie jeneverbessen. Onderweg zie je de sporen van herten, wilde zwijnen, vossen, dassen en moeflons.

Deze wandeling is gemaakt in samenwerking met Het Nationale Park De Hoge Veluwe en kan ook gevolgd worden via de IVN Routes app. Deze app kan gratis worden gedownload via de apple/playstore. 
De route is in april on line gegaan en inmiddels bijna 600x gedownload.

Wil je zelf op pad? IVN Apeldoorn biedt een hele reeks wandel- en fietsroutes in en om Apeldoorn. Ze zijn voorzien van een routebeschrijving en van interessante natuur- en historische informatie. De routes zijn allemaal gratis te downloaden.
Veel van deze routes zijn ook beschikbaar via de IVN Routes app. U ziet onderweg op de smartphone waar u bent en krijgt interessante informatie op diverse punten langs de route. Zo heeft u uw eigen – digitale - IVN Natuurgids bij u.
De IVN Routes app is gratis te downloaden in de Google Play Store en in de Apple Store. Ook het downloaden van routes is gratis.

app IVN RoutesOp verzoek maken leden van de werkgroep Routes een wandel- of fietsroute geheel op maat. Bijvoorbeeld met de start/eindpunt bij een restaurant of recreatieterrein. Onderweg worden interessante natuur en cultuurhistorische punten toegelicht. Er zijn al diverse routes gemaakt in opdracht van bijvoorbeeld Hotel/Restaurant de Cantharel, Stayokay hostel, Bungalowpark De Miggelenberg, Camping Hoenderloo, het Nationale Park De Hoge Veluwe en UitinApeldoorn.