Vroege Vogelzang beleven!

Aankomend Pasen gaan we weer vroeg naar buiten voor onze traditionele vroege-vogel-wandeling. We verzamelen 2e Paasdag, maandag 10 april 2023, om 07:00 uur voor een wandeling door gebied Sterkenburg bij Driebergen. Neem vooral een verrekijker mee, maar ook wat te drinken. Uiteraard zorgen wij weer voor de paaseitjes.

De zang van vogels dient meerdere doelen, maar in de vroege ochtend vooral om territorium af te bakenen en potentiële partners te interesseren. Bijkomend voordeel is dat wanneer je een buurman hoort zingen, je kunt aannemen dat daar geen roofvogel in de buurt is. Daarnaast zijn er specifieke alarm- en contactroepen waarmee soorten met elkaar communiceren. Ook het roffelen van de bonte specht is duidelijke taal.

Kortom, er valt van alles te beleven in de vroege ochtend. Sterkenburg is een prettig afwisselende omgeving met bospercelen, graslanden en waterloop. Goede kans dat we zwartkop, appelvink, groenling, kleine bonte specht en misschien ook weer de spotvogel horen én zelfs zien.

 

Start: Korte Zuwe, ter hoogte van huisnummer 3. Zuwe is verbindingsweg tussen provinciale weg N229 (Graaf van Lynden van Sandenburgweg) en Langbroekerdijk, Driebergen. Kom bij voorkeur op de fiets.

Inlichtingen: Mark Luinenburg, mrluinenburg@gmail.com en Geert Kuitenbrouwer g.kuitenbrouwer@gmail.com
Aanmelden: wandelingen@ivnhkr.nl

Waar
Korte Zuwe
Korte Zuwe 3
3985sm Werkhoven
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Maximaal aantal deelnemers: 20
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina