Biodiversiteit

Goed nieuws voor alle insecten in Helmond

Helmond 26 juni 2023

Goed nieuws voor alle insecten in Helmond, Nuenen en Oirschot. De drie IVN-afdelingen in deze gemeenten ontvingen vorige week de Hommel. Een cheque van € 1500,- uitgereikt door IVN Brabant en Food4Bees. Hiermee gaan de drie IVN afdelingen aan de slag met mooie projecten die de bestuivers in Van Gogh Nationaal Park, waaronder al het groen in Helmond, gaan helpen.

De Hommel is een jaarlijkse prijs voor IVN-afdelingen in het gebied van Van Gogh NP. Wie een goed bestuiverproject heeft kan een geldbedrag winnen. De feestelijke uitreiking was op educatieve viskwekerij de Stroom in Oirschot. Een plek die zich ook leende voor een mooie excursie langs de Beerze. Daarna kregen de drie prijswinnaars uit handen van Eric Sessink en Eric van Oijen van Food4Bees en Renske Visscher van IVN Limburg hun prijs. Beide Eric’s waren verrast en enthousiast door de inzendingen. “Mooi om te zien dat er ook nagedacht is over de borging. Want dit soort projecten zijn alleen succesvol als je meerdere jaren goed samenwerkt.”

Heel Helmond Bloeit.
IVN Helmond kreeg een Hommel voor het project Heel Helmond Bloeit. Een ambitieus plan om langs de 42-kilometer lange fietsroute Rond Helmond de biodiversiteit te versterken. Wegbermen, slootkanten en taluds worden ingezaaid met bloemen. In totaal gaat het om 18.000 M2 (!). En dat kan IVN Helmond natuurlijk niet alleen. Daarom worden ook Helmonders en scholen ingeschakeld. Ook de gemeente Helmond financiert mee en past het maaibeheer aan. Het initiatief van dit project ligt bij Het Natuurplatform helmond, een samen werking van de Helmondse groenverenigingen. (www.natuurplatformhelmond.nl)

Ontdek meer over

Deel deze pagina