Natuurgidsenopleiding

De natuurgidsenopleiding die start in september 2023 is inmiddels volgeboekt. We houden nog wel een wachtlijst bij, alleen voor bewoners uit het Gooi.

Kom je graag in de natuur, wil je veel over allerlei aspecten van de natuur weten en vertel je anderen graag hierover? Dan is de IVN Natuurgidsenopleiding echt iets voor jou! Het IVN Gooi leidt al ruim een halve eeuw haar eigen Natuurgidsen op. Tijdens de opleiding leer je alles over de levende natuur, bodem en water, ecologie en duurzaamheid. Uiteraard is er ook veel aandacht voor de beginselen van didactiek en educatie. Je leert de natuurgebieden in het Gooi kennen en je oefent veel met het geven van presentaties en het ontwerpen en uitvoeren van educatieve werkvormen. De opleiding vraagt een stevige tijdsinvestering. Het programma bestaat uit zo’n 38 lessen en ongeveer 20 excursies. Je hebt ook tijd nodig voor zelfstudie, samenwerking met je medecursisten, en het maken van toetsen en opdrachten. Na de opleiding ben je gediplomeerd IVN Natuurgids.

De opleiding in het Gooi wordt één keer per drie jaar gegeven door een ervaren docententeam van IVN afdeling Gooi en omstreken.

Kijk hier naar het portret van een natuurgids.

 

De volgende opleiding start op zaterdag 2 september 2023. Deze is volgeboekt.

Informatie: natuurgidsenopleiding@ivngooi.nl

Folder NGO 2023-2025

Natuurgids Martijn Janssen vertelt iets over zijn Favoriete Plek.