Nascholing

 

maart 2023

De nascholingscursussen zijn bedoeld om – na het afstuderen als IVN Natuurgids – je kennis op peil te houden en verder te vergroten.

Nascholingsprogramma voor jaar 2023

Hieronder vind je de nascholingsactiviteit voor dit voorjaar. Deelname aan deze nascholing staat open voor leden van het IVN die actief zijn met publiek of met andere IVN-leden de natuur in gaan. De nascholing is gratis.

Ook wanneer je al een EHBO diploma hebt is deelname zinvol, omdat je praktische handvatten krijgt voor het veilig op pad gaan.

Let op:

Cursus

Data & tijden

Nascholing Veilig op pad

met docenten Ella van der Lof en Inge Brandenburg

Als natuurgids neem je mensen graag de mooie Gooise natuur mee in. Meestal zijn er onderweg geen bijzonderheden. Maar soms gebeurt er iets. Iemand wordt door een insect gebeten, iemand valt en krijgt een wondje of verstuikt een voet, iemand wordt onwel. In die situaties is het van belang dat je passend weet te handelen en zo nodig professionele hulp inroept.

Om veilig op pad te kunnen gaan is het van belang dat  gidsen beschikken over basiskennis voor het verlenen van eerste hulp bij veelvoorkomende letsels buiten de deur.

De cursus bestaat uit twee delen:

1. de online-cursus Outdoor EHBO, van het Rode Kruis; die doe je in april 2023 thuis.

2. in mei 2023 is er vervolgens één dagdeel cursus. Daarin krijg je van de docenten informatie over wat je meeneemt op pad, welke veiligheidsaspecten belangrijk zijn bij de voorbereiding van je excursie en hoe je handelt als je hulp wilt inroepen als je in het veld bent. Ook oefen je een aantal eerste hulp handelingen en kun je terecht met vragen. Je schrijft je in voor één middag of avond.

woensdagmiddag 10 mei 2023 13.30 – 16.30 uur

óf

maandagavond 22 mei 2023 19.00 – 22.00 uur

Locatie: Infoschuur GNR

 

Online aanbod

Er is een uitgebreid aanbod aan online-cursussen en -lezingen, waar je naar hartenlust in kunt grasduinen. Kijk op IVN/Natuuracademie.

Speciaal voor IVN-leden zijn er nog meer mogelijkheden om online zelf bij te leren. Meld je aan voor ‘Leer je groen’ via Ons IVN.

Heb je voorstellen voor onderwerpen voor nascholing? Ideeën blijven welkom!

 

Meer info? Stuur een mail naar nascholing@ivngooi.nl
Hilde van Xanten, coördinator nascholing IVN Gooi