Jeugd- en schoolwerkgroep

De jeugd- en schoolwerkgroep wil kinderen belangstelling voor de natuur en natuurlijke materialen bijbrengen. De werkgroep kent twee secties:

Schoolwerkgroep

Deze groep verzorgt tweemaal per jaar een natuurles voor de hoogste groepen van de basisschool in Eys. De leerlingen krijgen in het verenigingsgebouw uitleg over diverse verschijnselen uit de natuur (bv. vogels of zoogdieren). Daarnaast gaan ze de natuur in om te ontdekken wat daar groeit en leeft.

Informatie: schoolwerkgroep@ivneys.nl

Jeugdgroep

Kinderen met belangstelling voor de natuur, het werken met natuurlijke materialen en buitenactiviteiten kunnen lid worden van de Jeugdgroep (leeftijd 6-12 jaar)

Deze groep komt maandelijks bij elkaar op zaterdagmiddag van 13.00 tot 15.00. Er wordt een afwisselend programma aangeboden, waarbij de kinderen regelmatig een eigen inbreng hebben. Ouders zijn (in overleg) welkom om te assisteren.

Informatie: jeugdwerkgroep@ivneys.nl

Voor alle kinderen van Eys en omstreken worden enkele malen per jaar ‘losse’ activiteiten georganiseerd. Zo is er in de winter een knutselactiviteit in het gebouw (kerst/vogels). Sinds enkele jaren sluiten we ook aan bij de landelijke ‘Slootjesdagen’ en gaan we met de kinderen op ontdekkingstocht richting poel en beek .