SCHOOLGIDSENCURSUS 2024

Wij zijn op zoek naar nieuwe jeugdnatuurgidsen!

Ik ben nog nooit in het bos geweest.
Kijk eens hoeveel kikkervisjes wij hebben gevangen!

Het is genieten om kinderen kennis te laten maken met de natuur in hun woonomgeving. Meestal in het bos, maar het kan ook op een (groen) schoolplein of de vijver in de wijk. De kennismaking verloopt het beste als we met kleine groepjes kunnen werken. Dan komt ieder kind aan bod, kan elke vondst samen bewonderd worden. Voor de begeleiding van deze lessen hebben we een scholenwerkgroep. Met nieuwe schoolgidsen in onze werkgroep kunnen we ons programma blijven aanbieden. In 2024 is het weer zover! Doe je mee?

De cursus is heel praktisch. De scholenwerkgroep heeft een vast excursieprogramma, dat we aan de basisscholen aanbieden. We leren je hoe je tijdens deze excursies leerlingen kunt helpen bij het ontdekken van de natuur.
We vragen geen uitgebreide natuurkennis van je. Je leert bij ons wat je nodig hebt om de les te kunnen geven en een beetje meer.
We vragen wel interesse in kinderen en enthousiasme. Vaardigheden om een groepje kinderen te begeleiden leer je in de cursus en door te doen.

We zijn  in januari 2024 gestart met de eerste module. Instroom is mogelijk per maart. We beginnen dan met de voorjaarslessen. De cursus bestaat dan nog uit 9 bijeenkomsten. Daarnaast vragen we je om bij elke les minimaal één keer mee te lopen met een schoolexcursie (5x). We vragen je ook om tenminste in 2025 in de excursieperiodes een dagdeel per week beschikbaar te zijn voor het geven van een excursie. We hopen natuurlijk dat je veel langer enthousiast bent en actief kunt zijn!

Dankzij de inzet van veel vrijwilligers, kunnen we de kosten laag houden. Voor € 15,00 kun je meedoen. Nog geen lid van IVN? Dan komen de kosten van het lidmaatschap erbij.

Zien we jou bij onze cursus? Graag aanmelden vóór 15 december.
En vraag meteen de buurman, moeder van je overbuurmeisje, die leuke ouder op het schoolplein.
Mail voor aanmelden en vragen aan: sgcursus.ivnede@gmail.com.

Klik hier voor meer informatie met het programma en de data.