Primeur IVN Delft Lente ontdektocht

Primeur IVN Delft Lente ontdektocht

Delft 28 maart 2021

Vandaag 28 maart 2021 lanceert de Jeugdwerkgroep van IVN Delft de nieuwste lente ontdektocht: Beleef de lente in de achtertuin.

Beleef de lente in de achtertuin van Delft

Natuur ver weg is leuk, maar natuur dichtbij is beter! Natuur vind je overal en je hoeft er dus echt niet ver voor te gaan. Natuur is er ook in je eigen buurt. Denk aan parken, buurttuinen, een natuurspeeltuin of je eigen tuin. Ga eens op onderzoek uit hoe het is in de achtertuin van Delft..

De lente is het jaargetijde waar wordt gebouwd aan nesten, bloemen gaan bloeien en geuren, bijen gaan zoemen, zaden ontkiemen, knoppen gaan uitlopen. Dieren en mensen zijn verliefd, alsof ineens alles wakker is en alles zich laat ruiken, zien, voelen,  en horen. Dit ga je tijdens de excursie met je ogen, oren, neus en handen allemaal zelf ervaren. Wat hebben bloemetjes met bijen, ga op zoek naar vogels en maak een bomenpaspoort.

De jeugdgidsen van IVN Delft hebben hiervoor een belevenisexcursie uitgezet op de Tanthofkade Noord en het park Buitenhof in Delft. Deze belevenisexcursie kun je ook doen in een stukje natuur in je eigen buurt, zelfs in de achtertuin.

Ben je nieuwsgierig geworden?

Klik dan op onze activiteit: 

Beleef de lente in de achtertuin van Delft

Deel deze pagina