Insecten en bodemdieren

Verslag zomerse insectentocht in het Krekengebied 9 juli

Delft 9 juli 2023

Heerlijke & rijke tocht

Zondagmorgen 10:00 uur. We verzamelen we aan de Noordeindseweg te Delfgauw voor een natuurtocht met IVN Delft. Hier ligt een klein, maar prachtig en waardevol natuurgebiedje, welke deel uit maakt van het Bieslandse Bos en overgaat in het Balij Bos: Het Krekengebied.

Hier vindt onze heerlijke en rijke zomerse insectentocht plaats.

[Lees verder na de foto’s]

      

Het Krekengebied is een plek met een rijke historie. Dat kun je hier en daar nog wel zien. Gewapend met insectennetjes starten we onze route, die ons voert langs verschillende landschappen. We treffen heel veel soorten insecten aan op diverse schermbloemen, maar ook in de grond in onze insectenvallen die de gidsen op vrijdag uitgezet hadden.

Insecten

Onze gidsen laten ons op veel manier de insecten van dichtbij beleven. We leren dat – buiten dat insecten erg leuk zijn om van dichtbij te bekijken – ook over de nut en noodzaak van verschillende soorten voor de andere soorten in dit gebied. Het Krekengebied blijkt erg rijk aan planten- en dierenleven. Tijdens de wandeling ontdekken we als deelnemers dat met elkaar. Onze gidsen weten veel, maar we leren ook van elkaar en over natuur elders in de wereld door onze internationale deelnemers uit Amerika. Meer weten over belang van insecten en bodemdieren? Lees hier meer over.

Een waardevolle natuurtocht aan de rand van Delft. Met dank aan de enthousiaste gidsen IJsbrand en Ton.

Impressie van de insectentocht in het Krekengebied

Hierbij een impressie van onze natuurtocht. Baal je dat je het gemist hebt? Geen probleemHoudt hier onze activiteiten in de gaten. Binnenkort meer volgt onze planning voor vleermuizen, paddenstoelen en andere natuurtochten!

 

                                         

 

Foto’s & Tekst: Daphne Teeling

Ontdek meer over

Deel deze pagina