Werkgroep Amfibieën, reptielen en vissen

Amfibieen en reptielenDe WARV is een jonge werkgroep die
in 2005 is opgericht en heeft tot doel informatie te verzamelen over de, in
De Ronde Venen, voorkomende amfibieën, reptielen en vissen. 

Dit doen de vrijwilligers o.a.
in samenwerking met bijvoorbeeld Ravon, Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland. Zo kan de groep een steentje bijdragen aan het instandhouden van de soorten.

IVN DRVU - Werkgroep Amfibieën, reptielen en vissenMaar ook is er aandacht voor vijvers, het houden van amfibieën en reptielen en de paddentrek. Daarnaast zijn er excursies en informatie-avonden.
Let verder op publicaties in het afdelingsblad RondUit, in de plaatselijke kranten en online. Lees meer bij RondUit en bij WARV Publicaties

Leuke en leerzame activiteiten
Je aansluiten bij deze werkgroep betekent op de hoogte zijn van, vooral plaatselijk gerichte onderwerpen omtrent amfibieën, reptielen en vissen. De leuke, leerzame en interessante activiteiten spelen zich zowel binnen als buiten af.

Het is leuk om actief lekker bezig te zijn en daadwerkelijk Ringslangen te observeren. Leerzaam omdat herkenning in bepaalde biotopen volgt. 
Leuk om in kaart te brengen waar bijvoorbeeld de Heikikker nog in ons gebied voorkomt en interessant om de verspreiding van de o.a. de Rugstreeppad en de Ringslang duidelijker in kaart te brengen.
Bekijk WARV-dieren in beeld

Word ook WARV-lid!
Heb je interesse om te helpen en lid te worden van WARV? Alle hulp is welkom, dus meld je dan aan bij onderstaand contactpersoon.

Informatie
Contactpersoon Joris Drubbel, telefoonnummer 0297-242119, e-mail

Impressie en hulpmiddelen

Item Informatie
Foto Werkgroep WARV in beeld
Atlas

Atlas van Amfibieën en reptielen van Utrecht

Kaarten Ravon herkenningskaarten

Naar Werkgroepen