Seizoensprogramma

Onderstaand een overzicht van de 10 jeugdactiviteiten van de Veenmollen Uithoorn voor het seizoen 2017-2018, september t/m juni. Activiteiten zijn 1 x per maand, op een zaterdag, van 13.30 tot 15.30 uur. Ze starten vanuit ‘t Buurtnest aan de Arthur van Schendellaan 59 in Uithoorn. Het is mogelijk dat het programma verandert n.a.v. omstandigheden. De Veenmollen worden op tijd daarvan op de hoogte gesteld. 

9 september 2017 Kennismaken                                                                      
We gaan onze nieuwe Veenmollen welkom heten en Veenmollen zoeken. Kunnen we jam maken van zelfgekweekt fruit en thee maken van kruiden die wild groeien? Heb jij nog iets leuks meegemaakt in de natuur op vakantie? Vergeet niet je t-shirt!

14 oktober 2017 NIeuwe Natuurgebied
Wij hebben sinds een paar jaar een prachtig nieuw natuurgebied bij de N201. We gaan kijken naar de vogels en naar wat daar groeit en bloeit. We gaan de handen lekker vies maken.

11 november 2017 Bloemen van de Natuur                                                   Het Libellebos is ons ongerepte stukje natuur waar wij lekker kunnen rondstruinen. Deze keer gaan we kijken hoe het staat met de vuilnisopruimers van het bos. Ze zijn er in de mooiste kleuren.

9 december 2017 Kerstkaarsen en verhalen
Het is het einde van het jaar, en buiten misschien wel bar koud. Wij blijven vandaag vooral binnen, en gaan samen iets moois maken voor Kerstmis. Ook hebben we weer Elza uitgenodigd om (kerst) verhalen te vertellen die gaan over de natuur. Het wordt vast weer gezellig. 

13 januari 2018 Knotten bij het Enge Bos
Pak je handschoenen en doe je werkkleren aan, we gaan flink aan de slag. Kwekerij Klein Mexico van Lek Bloemservice in De Kwakel mogen jaarlijks helpen om de knotwilgen te onderhouden. Dat wordt weer zweten.

10 februari 2018 Poep bij de kinderboerderij
Op iedere boerderij hangt wel een geurtje. Zo ook bij de kinderboerderij. Maar dieren zonder poep bestaat niet. Wat doen we daar dan mee? Wij gaan eens flink onderzoeken.

10 maart 2018 Zaadjes zoeken
We trekken het Libellenbos in en gaan meemaken waar al die planten en bomen vandaan komen. Komen ze zomaar aanwaaien? Neem wel je speurbril mee. De sporen liggen niet voor je neus.

14 april 2018 Natuurspelletjes
Zijn de leukste spelletjes alleen te koop bij de speelgoedwinkel? Nee hoor, de natuur biedt ontelbare mogelijkheden om spelletjes te doen, denk maar eens aan het strand.

16 mei 2018 Speurtocht bij Bram
De tuin van Bram de Grootte wordt gekenmerkt door verschillende gebiedjes en door bijzondere bomen en planten. Vandaag gaan wij dmv een speurtocht de tuin beter leren kennen.

23 juni 2018 Roeien op Botshol 
Joepie, we mogen weer naar Botshol! We gaan roeien tussen de rietpluimen, picknicken op een eiland en als het warm genoeg is kunnen we misschien ook wel zwemmen. Vergeet niet je zwemspullen en een handdoek en kom niet met een lege maag want we moeten nog een eindje… .

Naar Veenmollen