Roeitocht Botshol

BotsholRoeitocht     
Ontdek het natuurgebied Botshol 
onder begeleiding van een natuurgids. Ga mee met een roeitocht tijdens het seizoen 2019 en maak kennis met dit mooie, stille en afwisselende gebied.

Botshol
Dit aantrekkelijke natuurgebied ligt in de gemeente De Ronde Venen, tussen Abcoude en Vinkeveen. Het is ruim 200 hectare groot. Wat vroeger veenmoerasgebied was, is nu een verlaten laagveengebied met grote plassen, smalle slootjes, rietland en moerasbos. Lees meer over dit natuurgebied bij Natuur, Botshol

Met IVN Botshol beleven
Vanaf een roeibootje beleef je samen met de ervaren gids dit prachtige natuurgebied. Vanwege de vele bijzondere planten- en vogelsoorten mag je alleen buiten het broedseizoen varen op de plassen. Met een eigen kano of gemotoriseerd bootje is dit niet toegestaan. De natuur wordt hierdoor teveel verstoord. Maar vanaf half juni is varen op Botshol wel toegestaan met roeibootjes die te huur zijn.

De gids vertelt onderweg onder andere over het ontstaan van dit gebied. 
Je gaat op zoek naar de welriekende nachtorchis, andere orchidee soorten, kikkers en libellen. Ook zijn er allerlei vogelsoorten te bewonderen zoals de lepelaar en de blauwborst en misschien een ringslang, zou een kroon op de dag zijn.

Verzamelpunt
Elke roeitocht start bij het verzamelpunt Botenverhuur Verweij, Botshol 14, 1391 HP Abcoude. Zie ook onderstaande routebeschrijving.

Aanmelden en kosten
Meld je aan via onderstaand contactpersoon(en). Doe dit telefonisch of via e-mail. Geef de gekozen datum door, met hoeveel personen je deelneemt, of er kinderen bij zijn, je naam en telefoonnummer. Kun en wil je roeien? Geef dit dan ook s.v.p. aan. Let op! Aanmelden is verplicht vanwege de huur van de roeibootjes. Kosten: € 5 per persoon/ € 4 per persoon voor IVN-leden en donateurs. Graag gepast geld betalen.

Communicatie
Volg de Roeitochten Botshol via de activiteiten en het activiteitenboekje
 

Informatie
IVN-natuurgidsen Rob 06-51162629, Coen 06-40229319, Michel 06-52004564

Aanmelden: roeitochtbotshol@gmail.com

Impressie 
Krijg een indruk van deze activiteit met Roeitocht Botshol in beeld

Natuurfilm 
Ga mee, geniet van de prachtige omgeving en laat je verrassen. Nu alvast benieuwd? Bekijk dan natuurfilm Botshol 2015 en krijg zo een indruk van dit gebied en deze natuur dichtbij. Een leuke voorbereiding op een roeitocht in Botshol!

Routebeschrijving ivn_drvu_wb_-_botshol_routekaartjes_vanuit_n201_en_abcoude.pdf
Voor roeitochtdata 2020  zie de website  
Item Roeitocht Botshol algemeen
Roeitocht
Roeitocht van 2 uur volgens uitgestippelde route. Aanmelden verplicht i.v.m. de huur van de roeibootjes. 15 Minuten vóór aanvang aanwezig.
Activiteit Begeleiding door ervaren Natuurgidsen van IVN De Ronde Venen & Uithoorn.  
Kleding/schoeisel Stem kleding af op het weer. Trek stevige schoenen aan die vies mogen worden.
Benodigdheden Naar keuze eten en (warm) drinken. Neem eventueel een verrekijker mee.
Afgelasting Bij slechte weersomstandigheden of uitvallen van gidsen wordt een activiteit afgelast. De natuurgids informeert u hier persoonlijk over.  

Naar Andere activiteiten