Paviljoen Toren De Grote Sniep

IVN DRVU - Informatiestand. Paviljoen Toren De Grote SniepPaviljoen
De Grote Sniep is een restaurant/ontmoetingsplek waar eerlijke biologische voeding wordt bereid met respect en aandacht voor de natuur. Op deze natuur-rijke ontmoetingsplek ontmoet je elkaar en beleef je de natuur. Daarnaast geniet je van natuurlijke producten. Voor het eten worden biologische en lokale producten gebruikt. Daarmee maakt dit restaurant weloverwogen natuur-rijke keuzes en dat voelt ‘natuurlijk’ aan.

Menu-kaart
In het paviljoen eet je dagverse maaltijden bestaande uit streekproducten die natuurlijk tot stand zijn gekomen. De maaltijden zijn dan ook natuurlijk, zo veel mogelijk biologisch en 100% natuur-rijk. Er wordt vooral gebruik gemaakt van en gekookt met seizoengroenten en -fruit die met aandacht en liefde zijn bereid. En dat proef je!

Ook trek gekregen na de aanblik van de biologische high tea en nieuwsgierig naar de andere natuurlijke en natuur-rijke maaltijden?
Bekijk dan de menukaart en reserveer je plaats in het restaurant.

Locatie
Het paviljoen staat in het nieuwe natuurgebied De Grote Sniep, iets ten zuiden van Wilnis. Adres: Veenkade 1, 3648 AS Wilnis, kaart/satelliet
Het is bereikbaar per fiets of te voet. Kom je met de auto, parkeer dan bij voorkeur op het recreatieterrein ‘de Geer’ aan de Portengense zuwe nabij het gemaal Dooiersluis. Het is vlakbij het begin van de Veenkade en ca. 800 m. wandelen tot het paviljoen. Bij Portengen is geen parkeer-gelegenheid. Dichterbij parkeren voor mindervaliden is mogelijk.
Neem dan contact op met de beheerder.

Sniep
Een sniep is een puntig toelopende strook grond die ontstaat na de verdeling van de landbouwgrond in mooie rechte bruikbare stroken. Deze strook is ‘over’ en heeft min of meer de vorm van een driehoek. De eigenaren Joost en Liesbeth Samsom, kozen voor deze naam en locatie nabij hun biologische melkveehouderij ‘t Spant De ligging op een sniep, middenin een prachtig natuurgebied. En tussen hun koeien op de omringende landbouwgronden. Zo beleeft de bezoeker de verbinding met de natuur en het voedsel.

De Toren
De uitkijktoren is onderdeel van het paviljoen. De bijnaam die dit paviljoen in de volksmond heeft, is De Toren. Geniet vanuit de toren als recreant of natuurliefhebber van een prachtig uitzicht over de (gras)velden, levendige sloten en de natuur in een natuurgebied van
De Ronde Venen. Je voelt je verbonden met de natuur door er middenin te staan. Zo ontmoet je letterlijk de natuur.

Natuur-rijk
Het idee achter Paviljoen De Grote Sniep of De Toren is dus in één woord te vangen: Natuur-rijk. En dat natuurlijk door het gebruik van 100% verse natuurproducten, streekproducten van de landbouwgrond rondom
De Sniep, het bereiden van producten met respect voor mens, dier en natuur, het eten dat ‘natuurlijk’ smaakt en de ligging in een bijzonder deel van het Groene Hart: Groot Wilnis-Vinkeveen. 

Net zoals IVN brengt dus ook De Sniep voor iedereen de natuur dichterbij!

Ga voor meer informatie over Paviljoen De Grote Sniep naar de website en facebook

Naar Nieuws