Bernheze
Landschap
zondag27feb2022

Onderhoud Ontmoetingstuin Servaes

Onderhoud Ontmoetingstuin Servaes door de VENEL-groep IVN op zaterdag 26 februari 2022

Op deze zonnige dag, waarbij we gelukkig de regen even achter ons kunnen  laten, werd in de Ontmoetingstuin van Servaes gewerkt.

12 mannen en vrouwen begonnen, zoals gewoonlijk  in deze tuin, waarbij Jo v.d. Boom al direct voor de koffie en thee met koek zorgde.

Daarna gaf Jan van den Broek uitleg over wat er zoal moet gebeuren.

De haagbeuk moet gesnoeid worden. Aan de rand van het kerkhof waar ook de bijenkorven van Freddy v.d. Heuvel staan,  moeten overtollige brandnetels en  bramen worden weggehaald en de grond langs het gebouw van I-meet  worden geschoond.

MuurHagedis

Muurhagedis op pannen tegen het Knekelhuis.

Het natuurgebied aan de Droevendaal is nog veel te nat om daar te werken. Ook met de snoei van de fruitbomen wordt nog even gewacht, omdat de ervaren krachten daarvoor deze morgen ontbreken.

Hierna verspreidde de groep zich om op de verschillende plekken te gaan werken.

Toevallig zat deze morgen ook Rien van Himbergen uit ‘s-Hertogenbosch in de Ontmoetingstuin om met zijn telelens foto’s te maken van de Sperwer op de kerktoren. Hij is lid van Ravon, de  kennisorganisatie voor reptielen, amfibieën en vissen. Hij brengt tegenwoordig zijn kennis en ervaring over aan een groep studenten.

Op 11 maart geeft hij een lezing toegelicht met foto’s in CC Servaes.

De komende twee zaterdagen gaan we bos terug zetten bij Hoge Vorssel in Heesch.

 

Tekst en foto’s : Peter Kriele