Bernheze
Voor IVN leden
vrijdag30sep2022

Natuurgidsenopleiding IVN van start gegaan

 

Afgelopen zaterdag 24 september is een enthousiaste groep van 36 cursisten van start gegaan met de opleiding tot natuurgids voor IVN.

Met een kennismaking, een presentatie en enkele kleine oefeningen in het veld zijn alle deelnemers op pad gegaan naar het einddoel, een volwaardige natuurgids voor de IVN afdelingen van Bernheze, Oss, Veghel en Uden.

Naast de verdere verrijking van natuurinhoudelijke kennis, wordt in deze opleiding ook veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van didactische vaardigheden. Dit vindt plaats door middel van 30 theorieavonden, 21 excursies in het veld en een afsluitende eindopdracht.

Volgens planning zijn de deelnemers in juni 2024 gereed met de opleiding. De natuurgidsen zijn de spin in het IVN-web als het gaat om natuurwandelingen, lezingen, cursussen, excursies en alle andere activiteiten die IVN organiseert, om natuureducatie vorm te geven in onze eigen leefomgeving.

De opleiding is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Prins Bernhard cultuurfonds, Streekfonds de Maashorst, Waterschap Aa en Maas, de Brabantse Milieufederatie en het Fonds NME van de van Dijk Nijkamp Stichting, en uiteraard de inzet van vele vrijwilligers van IVN als docent, mentor en organisator van de opleiding

deelnemers opleiding BOVU

Natuurgidsen opleiding 2023