Bernheze
Landschap
zaterdag12mrt2022

Dialezing ‘Yellowstone park’

UDEN - IVN en Vogelwacht Uden houden op donderdag 17 maart a.s. een gezamenlijke dialezing met als onderwerp ‘Yelowstone park’. Deze boeiende lezing wordt verzorgd door John Hermans en vindt plaats in de Groenhoeve aan de Artillerieweg 3 in Uden (naast sportcomplex FC-Uden). De aanvangstijd is 20.00 uur, waarbij een vrijwillige bijdrage welkom is.

Bisons

John Hermans is een boeiende verteller over zijn vogelreizen naar diverse bestemmingen. Deze avond neemt hij ons mee op zijn reis die hij net voor de coronatijd maakte naar het Yellowstone park in de VS.Yellowstone Naast zijn vogelpassie heeft John ook een oog voor de camera en maakt mooie beelden. Deze reis speelde zich af in het winterseizoen, wat geweldige winterse taferelen opleverde. Het park heeft een oppervlakte van maar liefst 8983 km2. Onder Yellowstone bevindt zich een vulkanische hotspot. De verschijnselen zijn op diverse plekken waar te nemen, zoals de spuitende geiser, genaamd old faithful. Naast het landschap zal John ons ook vertellen over het vogelleven en een aantal dieren belichten die daar in grote getale nog voorkomen, zoals de bizon en de coyote. CoyoteOngelooflijk hoe deze dieren stand houden in dit barre klimaat. De lezing vindt plaats van 20 tot circa 22 uur in de Groenhoeve.

Aan de hand van schitterende foto’s, voorzien van deskundig commentaar, voert hij de aanwezigen mee tijdens deze spectaculaire tocht.

 Voor meer informatie kan men contact opnemen met Jan-Willem Hermans, telefoon 0413-269804.