Avontuurlijke wandeling

Sluit aan bij de avontuurlijke wandeling; rondje Kilsdonkse Molen in Heeswijk- Dinther.

Heeswijk Dinther – Op zondag 24 september a.s. kun je meewandelen in de omgeving van de Kilsdonkse molen. Ga op ontdekkingstocht langs waterloop de Aa, de molenbeek richting Kasteel Zwanenburg en met het voetveer.  De tocht duurt 1,5 uur en staat onder leiding van ervaren natuurgidsen van IVN Bernheze. We vertrekken om 10.00 uur vanaf de Kilsdonkse molen.

 

Historie en natuurontwikkeling

Op de plaats waar de Kilsdonkse molen werd gebouwd vertakte de Aa zich in een Noordelijke en zuidelijke arm waardoor de molen als het ware op een eilandje stond. In die tijd ook wel bekend als; op het Beugt, genoemd naar de bocht in de Aa.

Aan de rechteroever van de Aa wonen al lange tijd mensen in verschillende kernen, waaronder Hoog en Laag Beugt, Heeswijk en Dinther. Het zeventiende-eeuwse huis Zwanenburg staat in de directe omgeving van de molen en kent ook een rijke historie. Door de eeuwen heeft de Kilsdonkse molen diverse perioden gekend van glorie naar vergankelijkheid en wederopbouw.

Maar ook de natuur, de waterloop en het landschap kent vele ontwikkelingen. Het is een prachtig stukje natuur en historie op een bijzonder plek.

 

We wandelen een rondje bij de Molen, langs de oude en vernieuwde waterloop van de Aa, steken met een voetveer over om langs kasteel Zwanenburg terug te wandelen. De gidsen nemen je graag mee in het historische verhaal maar staan ook stil bij de natuur die zeker in deze tijd ook zal verwonderen. Ervaar dit bijzonder stukje natuur dicht bij huis.

 

De wandeling is toegankelijk voor validen, het terrein is niet geschikt voor rolstoelen/buggy’s. Honden mogen helaas niet mee. Aanmelden is niet nodig. De wandeling is gratis en een vrijwillige bijdrage, voor IVN Bernheze, wordt op prijs gesteld.

Waar
Kilsdonkse Molen
Kilsdonkseweg 4-6
5473 KK Heeswijk Dinther
06-45762839 Bezoek website Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina