Vogels

Vogelexcursie rondom Wijnandsrade

Beekdaelen-Nuth 6 maart 2023

Vandaag 5 maart op vogelexcursie rondom Wijnandsrade. Het is koud maar de wandeling is afwisselend. Door bos, holle wegen, akkers, velden en over het plateau. We hebben dan ook veel gezien en gehoord. 

Bij de vijver zien we al direct een aalscholver, waterhoentje en reiger. Verderop in het bos een boomkruipertje, roodborstje, winterkoninkje, gaai, kraaien en vinken. We horen continu de groene en bonte specht en daar bovenuit de zanglijster, die zich ook laat zien. In de heggen bij de manege hele families huismussen. En verderop over het plateau zien we de veldleeuwerik, een voorbode van de lente.

 

Op de omgeploegde akkers zwermen meeuwen die genoeg te eten vinden en de buizerd die zich niets van ons aantrekt en rustig blijft zitten. In de holle weg zien we de geelgors en we menen even een appelvink te spotten, maar dat bleek toch meer een wens dan een feit.

Bijna aan het eind van de wandeling werden we dan nog beloond met een roodborsttapuit en bij de vijver een koppel nijlganzen met kuiken. Is de lente dan toch begonnen? 

Foto’s Sjef Starmans 

Ontdek meer over

Deel deze pagina