Wandeling Bunderbos

Deze wandeling voert ons rond de Snijdersberg en Geulle.

We gaan eerst een stukje steil omhoog, langs taxbomen (ja, wat zijn dat?). We worden beloond met een schitterend uitzicht over het Maasdal. Weer lopen we een stukje door het bos, langs de Molen- of Walsenbeek, en bereiken de molenvijver van de Onderste molen (1850). Het Bunderbos is zeer rijk aan bronnen en beekjes. Het water is lokaal zeer kalkrijk, dat maakt de beken zeer bijzonder. Op de oevers en in het aangrenzende bos groeien planten die je niet overal tegenkomt, zoals Overblijvende ossentong en Groot heksenkruid.

 

Vandaar lopen we in de richting van Geulle, een stukje door de bebouwing. We bereiken een grote vijver, weer een heel ander landschap. Het laatste stukje gaat over de dijk van het Julianakanaal, waar we onder andere tussen de Maas en het kanaal de opvallende Sint Martinuskerk zien liggen. Deze zeer afwisselende wandeling kan nog verrassingen opleveren. In het Bunderbos denk je dan aan de Vuursalamander, maar deze is er als gevolg van een ziekte vrijwel verdwenen. Maar met een beetje geluk zien we zeer bijzondere paddenstoelen, maar dat wordt afwachten!

 

Startplaats wandeling:

13.30 uur Markt,  Nuth

14.00 uur t.o. café ’t Hemelke, Broekhoven 4, 6243 BC Geulle

De wandeling is ongeveer 5.5 kilometer en niet geschikt voor rolstoelgebruikers, met een wandelwagen is het te doen. We gaan ongeveer twee uur doen over deze mooie wandeling.

Graag opgeven als je meegaat: ivnnuth@gmail.com

 

 

 

  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina