Assen
Biodiversiteit
Op
donderdag17feb202219:30

Regenwormen, bodemleven en weidevogels

Waarom zijn regenwormen belangrijk? Donderdagavond 17 februari houdt wetenschapper Jeroen Onrust een boeiende lezing over het belang van regenwormen voor het bodemleven en als voer voor weidevogels.

Wist je dat de Nederlandse agrarische graslanden de hoogste dichtheden aan regenwormen herbergen van heel Europa? Waarom gaat het dan toch slecht met de weidevogels en zijn er steeds meer problemen met de bodemvruchtbaarheid? Jeroen Onrust heeft onderzocht hoe het graslandbeheer van melkveehouders de regenwormen in de grond en de toegang van weidevogels tot die wormen beïnvloedt.

De lezing begint om 19:30 uur en vindt plaats in het Duurzaamheidscentrum in het Asserbos. Je kan als bezoeker die avond een worm meenemen in een potje (met wat aarde en gaatjes in de deksel). Na de pauze bespreekt Jeroen de meegebrachte regenwormen.

Deelname kost € 5,- voor leden van IVN-KNNV Assen en € 10,- voor niet-leden; inclusief een kop koffie of thee.

Aanmelden is verplicht i.v.m. de coronamaatregelen. Stuur een e-mail naar activiteiten@ivnassen.nl. Je ontvangt dan enkele dagen van tevoren bericht of de lezing doorgaat.

 

Foto: Jeroen Onrust

Algemene informatie

donderdag 17 februari 2022 - 19:30
Locatie: 
Duurzaamheidscentrum Assen
Bosrand 2
9401 SL Assen
Nederland
Extra Informatie: 

Aanmelden: activiteiten@ivnassen.nl
Kosten: € 5,- voor leden IVN-KNNV Assen en € 10,- voor niet-leden (inclusief een kop koffie/thee)

Contactpersoon: 
Google Maps image