Binnenkort

Winterwandeling kerkenpad Voorst

14 februari | 14:00

Nieuws

Een Groene Glimlach (Februari)

11 februari 2016

Natuur is niet alleen mooi en zinvol, maar kan ook onderwerp zijn voor (komische) verhalen.

Iedere maand schrijft Yvonne Zwikker een leuke column over natuurbeleving dicht bij...

Schoolgidsen gezocht!

20 januari 2016

IVN Apeldoorn zoekt Schoolgidsen voor natuureducatie op basisscholen en 'Scharrelkidsactiviteiten' voor jeugd van 6 t/m 12 jaar.

Natuurbeleving is voor kinderen één van de leukste...

Misstanden in de natuur herkennen

16 januari 2016

Op zaterdag 16 januari bogen zich 20 geïnteresseerden in het IVN lokaal over de vraag: hoe herken je misstanden in de natuur?  Wat kan je het beste doen, als je vermoedens hebt.
Stropen,...

Een Groene Glimlach: Wenskaarten

24 december 2015

‘Toon mij uw kerstkaart en ik zal zeggen wie u bent’ was ooit de aanhef van een artikel in het tijdschrift psychologie. Ik heb wel eens alle kaarten bewaard en ze het volgende jaar geretourneerd...

Gele plomp verplaatst

30 november 2015

"Sinterklaas zou de haren uit zijn baard trekken". Zo jaloers zou hij worden van die meer dan vijftig mooi ingepakte pakketjes in jute zakken. In die pakketjes zitten arm dikke wortelstokken van...

Zelf de natuur Ontdekken

Wandelingen en fietstochten

IVN-Apeldoorn biedt diverse publicaties om zelf de natuur in de regio te ontdekken. De wandelingen/fietstochten voeren door bekende en minder bekende natuurgebieden op de Veluwe, het grootste natuurgebied van Nederland. U kunt kiezen uit routes rond Apeldoorn, Beekbergen, Loenen, Hoenderloo, Ugchelen, Hoog Soeren, Epe en Voorst. De wandelingen hebben diverse afstanden van circa 2 km (ommetjes) tot maximaal 8 km. De publicaties zijn gratis te downloaden en bevatten - naast een routebeschrijving - altijd informatie over de natuur waar u doorheen loopt of fietst. Klik op de titel voor meer informatie en eventuele aanpassingen van de routes.

Volg ons op Facebook

Open de Facebook pagina van IVN Apeldoorn

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten of ben je geïnteresseerd in natuur in de omgeving van Apeldoorn, Epe en Voorst? 'Like' dan onze Facebookpagina. (klik op de titel) Of bekijk onze activiteitenfolder (zie menu publicaties)