Binnenkort

Infiltratie project Schalterberg

13 december | 14:00

Nieuws

Gele plomp verplaatst

30 november 2015

"Sinterklaas zou de haren uit zijn baard trekken". Zo jaloers zou hij worden van die meer dan vijftig mooi ingepakte pakketjes in jute zakken. In die pakketjes zitten arm dikke wortelstokken van...

IVN Natuurcursussen

18 november 2015

In 2016 is er ook weer een groot aanbod van natuurcursussen. Allemaal met het kenmerk: een deel theorie binnen en excursies buiten om het geleerde in de praktijk te zien en te beleven.
U...

NIEUW: Een Groene Glimlach

15 november 2015

Natuur is niet alleen mooi en zinvol, maar kan ook onderwerp zijn voor (komische) verhalen. In het menu 'Natuur' vind je nu ook natuurverhalen. Deze rubriek wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe...

De Veluwe door de lens van Geurt Besselink

13 november 2015

Op 12 november jl. genoten ruim 100 mensen van de lezing door Geurt Besselink ‘Veluwe, ontmoetingen met het verleden.
Geurt nam ons mee door een tijdreis en toonde ons aan de hand van zijn...

IVN Schoolgidsen superactief

11 oktober 2015

In oktober was het spitsuur voor de schoolgidsen. Er stonden verschillende activiteiten op het programma:

Speuren naar paddenstoelen: Zo’n 300 basisscholieren, leerkrachten en ouders,...

Zelf de natuur Ontdekken

Wandelingen en fietstochten

IVN-Apeldoorn biedt diverse publicaties om zelf de natuur in de regio te ontdekken. De wandelingen/fietstochten voeren door bekende en minder bekende natuurgebieden op de Veluwe, het grootste natuurgebied van Nederland. U kunt kiezen uit routes rond Apeldoorn, Beekbergen, Loenen, Hoenderloo, Ugchelen, Hoog Soeren, Epe en Voorst. De wandelingen hebben diverse afstanden van circa 2 km (ommetjes) tot maximaal 8 km. De publicaties zijn gratis te downloaden en bevatten - naast een routebeschrijving - altijd informatie over de natuur waar u doorheen loopt of fietst. Klik op de titel voor meer informatie en eventuele aanpassingen van de routes.

Volg ons op Facebook

Open de Facebook pagina van IVN Apeldoorn

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten of ben je geïnteresseerd in natuur in de omgeving van Apeldoorn, Epe en Voorst? 'Like' dan onze Facebookpagina. (klik op de titel) Of bekijk onze activiteitenfolder (zie menu publicaties)