Overig

Iedereen houdt van kabouters!

Alphen aan den Rijn 21 april 2023

Hey ho, hey ho, je krijgt het niet cadeau, al zingend brachten wel 80 kinderen de nieuwe kabouters en huisjes op zaterdag 8 april 2023 het kabouterbos in.

Honderden kabouters zijn ingezameld door de businessclub Lions Rhijnhart. En iedere gesponsorde kabouter is voorzien van de naam die door de gever is verzonnen.

Met heel veel enthousiasme hebben de leden van Lions Rhijnhart en vrijwilligers van het IVN een avond kabouters geschilderd tijdens het“kabouteratelier”. Dit prachtige cadeau werd aangeboden aan IVN jeugdgroep De Vlinders voor kinderen van 4-8 jaar. Dit jaar bestaat deze groep 10 jaar. En ook dat is een feestje waard.
In aanloop naar dit feest is tijdens NL.doet in maart door veertien kinderen met hun (groot)ouders het bos schoongemaakt. Er werd gepoetst, de nieuwe was werd opgehangen, er is gesnoeid en er werden nieuwe boomstammen geverfd als paddenstoel ingegraven en kapotte kabouters zijn verwijderd. Het bos stond er weer fris en fruitig bij.

En heel bijzonder: het kabouterbos heeft vanaf nu een eigen burgemeester. Dit jaar is het Maud van Vliet, de kinderburgemeester van Alphen aan den Rijn. Zij heeft zich bereid verklaard burgemeester  van dit bos te willen zijn. Wethouder Relus Breeuwsma heeft haar geïnstalleerd door het omhangen van een heuse ambtsketting voorzien van een kabouter.

Nadat alle kinderen de kabouters een plekje hebben gegeven vierden we “Eierfeest in het kabouterbos”. Eieren zoeken en versieren, een nest maken, een boom versieren of een paashaas maken. Na acht opdrachten mochten zij bij de receptie een kleine attentie ophalen.

Ontdek meer over

Deel deze pagina