Film en excursie “Natuur in de buurt” bij IVN

 

Tijdens de coronajaren was onze bewegingsruimte beperkt, veel mensen hebben de natuur in hun directe omgeving herontdekt. Natuurfilmer Monique Smulders uit Alphen aan den Rijn heeft gedurende twee jaar de natuur in het lokale Weteringpark vastgelegd. Het resultaat is de anderhalf uur durende film ‘Natuur in de Buurt’. De film is een ode aan de stadsnatuur die iedereen in de eigen omgeving kan zien. Bijvoorbeeld halsbandparkieten die zich te goed doen aan bloesem en kersen, maar in de winter genoegen moeten nemen met boomschors.

Een blauwe reiger die er verzorgd uitziet omdat-ie altijd een kam bij de hand heeft. Klaprozen die zich hebben aangepast om Europese bestuivers aan te trekken en gaaien die bij elkaar komen in een vrijgezellenclub om een partner te zoeken. Natuurvereniging IVN vertoont deze film op 11 april om 19.30 uur in Bezoekerscentrum de Veenweiden  Burgemeester Bruins Slotsingel 15 Alphen aan den Rijn .

Op zaterdag 15 april, 10 uur, staan IVN natuurgidsen klaar om te laten zien wat er op dat moment in het Weteringpark allemaal aan natuur te ontdekken valt. Film en excursie kunnen in combinatie worden geboekt maar ook los van elkaar

Bekijk een voorproefje van de film: https://www.youtube.com/watch?v=O9Vykb7L0jU

 

Monique Smulders maakte eerder de films Natuur in het Groene Hart (2017), Struinen in Park Zegersloot (2018) en de Fascinerende wereld van bomen (2019).

 

Aanmelden : lezingenIVNAlphen@gmail.com

IVN leden betalen  €4,- niet leden €6,-

Tijd: 19.30 uur tot 21.30 uur

Locatie: Bezoekerscentrum de Veenweiden  Burgemeester Bruins Slotsingel 15 Alphen aan den Rijn

11 april 2023 - 19:30
Wanneer
dinsdag 11 april 2023
19:30
Waar
Ons centrale punt Bezoekerscentrum De Veenweiden
Burg. Bruins Slotsingel 15
2403 NC Alphen aan den Rijn
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: IVN leden betalen €4,- niet leden €6,-
  • Aanmelden verplicht: Ja

Liesbeth Bos

Alphen aan den Rijn

Deel deze pagina