Alphen aan den Rijn
Water
Op
dinsdag06dec202219:30

Watermanagement door Hoogheemraadschap van Rijnland onder invloed van klimaatverandering

Watermanagement door Hoogheemraadschap van Rijnland onder invloed van  klimaatverandering

Sinds de vroege oudheid leven wij in de  Rijn & Veenstreek samen met hwater. Water is een van onze levensbronnen, maar ook met regelmaat onze vijand

Om veilig te kunnen wonen in onze regio zijn onze voorouders al in 1255 begonnen de activiteiten die daarvoor nodig zijn democratisch te organiseren. Het Hoogheemraadschap van Rijnland zorgt sinds die tijd voor veilige dijken, voor schoon en gezond water en voor een evenwichtige waterstand.

René van der Zwan, adviseur watermanagement bij HHR, neemt ons in zijn presentatie over watermanagement mee langs de deze kerntaken van het hoogheemraadschap. Of in termen van de 21e eeuw vatten we de opgaven waarvoor het hoogheemraadschap gesteld wordt samen als het voorkomen van wateroverlast en van watertekorten, het verbeteren van de waterkwaliteit en werken aan een duurzame waterkringloop.

Speciaal gaat René in op de extra-uitdagingen waar klimaatverandering ons voor stelt. Hij zal verder nog stil staan bij de kwaliteit van ons water.       Maar het hoogheemraadschap kan dat alles niet alleen. Alle kleine beetjes helpen.  Hij zal ons burgers en buitenlui uitnodigen om mee te denken en in actie te komen om samen de schouders te zetten onder deze klussen.

Hoe het Hoogheemraadschap, samen met de gemeente en gebruikers van de Zegerplas, op een bio-diverse manier aan waterkwaliteit werkt zal het onderwerp van een volgende lezing zijn over de (onder)waternatuurontwikkeling in de Zegerplas, op dinsdag 17 januari 2023.

Aanmelden:  lezingenIVNAlphen@gmail.com

Algemene informatie

dinsdag 6 december 2022 - 19:30
Locatie: 
Bezoekerscentrum De Veenweiden
Burg. Bruins Slotsingel
2403 NC Alphen aan den Rijn
Nederland
Extra Informatie: 

AANMELDEN:lezingenIVNAlphen@gmail.com

Contactpersoon: 
Liesbeth Bos
Google Maps image