‘Een prijs voor álle Arnhemmers’

‘Een prijs voor álle Arnhemmers’

Nederland Zoemt 15 november 2022

Vrijdagochtend 11 maart, Malburgen, Arnhem. Naast een flat verzamelt een groep van zo’n 25 mensen. De zon schijnt al volop, de koffie staat klaar. Het idee is om vandaag plantjes in de grond te zetten, in het kader van NLdoet. Dan neemt Sjoerd Luiten van IVN Natuureducatie/Nederland Zoemt het woord en feliciteert wethouder Cathelijne Bouwkamp van Gemeente Arnhem. Want er worden vandaag niet zomaar plantjes in de grond gezet, we vieren dat Arnhem is verkozen tot Bijvriendelijkste Gemeente van 2022!Bijvriendelijkste Gemeente verkiezing

‘Ik vind het een hele eer dat ik deze prijs mag aannemen, maar ik neem hem wel aan namens álle Arnhemmers.’ zegt Bouwkamp stellig. ‘Natuur in de stad is voor de biodiversiteit steeds belangrijker. Ik ben trots op hoe we daar met elkaar – gemeente, partners, buurtiniatieven en bewoners – aan werken en blijven werken.’ En dat blijkt, want de prijs wordt direct ook met initiatiefnemers en bewoners gedeeld: iedereen gaat met bijvriendelijke bloembollen naar huis. 

Na het officiële moment gaan de handen uit de mouwen. Iedereen werkt hard om alle plantjes in de grond te zetten: buurtbewoners, initiatiefnemers, partners van Nederland Zoemt (JUB Holland, TAUW, Griffioen, TP Solar) en alle mensen van de gemeente krijgen zwarte handen van de Arnhemse klei. De plantjes komen naast een groot bijenhotel te staan, zodat Arnhem nóg iets bijvriendelijker wordt. Hopelijk gaat het snel zoemen, daar in Malburgen!

Verder lezen?

Bijvriendelijkste Gemeente verkiezing

Deel deze pagina