Doe-tip: Moestuinieren boeken top 5

Doe-tip: Moestuinieren boeken top 5

Het is vandaag Wereldboekendag. De dag die in het teken staat van de liefde voor lezen en de liefde voor verhalen. We zitten momenteel ook midden in het moestuinseizoen, dus wat dacht je van een goed moestuinieren boek? Een goede voorbereiding is het halve werk en een goed boek hoort daar zeker bij. Hier vind je onze moestuinieren boeken top 5:

1.    Het nieuwe moestuinierenHet nieuwe moestuinieren

Dit is een uniek boek van ‘moestuingoeroe’ Hans van Eekelen. De opzet is praktisch en neemt de moestuin als basis vanuit de eigen ervaring van de auteur. Het staat werkelijk bomvol informatie. Dit boek is heel geschikt voor de moestuinierder die zich graag verder verdiept in moestuinieren.

Naar de webwinkel

 

2.    Goud voor Grond, compost in een handomdraaiGoud voor grond boek

Deze gids laat je zien hoe je het thuis maakt, gewoon in je achtertuin, op je balkon of in het keukenkastje. Humus en compost zijn het echte goud van onze wereld. De grondstof voor vruchtbare grond, namelijk dood organisch materiaal, is ruim voorradig. Je hoeft het alleen maar in te zamelen…

Naar de webwinkel

 

3.    De moestuin van Sophie De moestuin van Sophie

Dit prachtig geïllustreerde kinderboek vertelt het verhaal van Sophie die in haar vakantie bij haar opa en oma in de tuin mag meehelpen en ook haar eigen stukje tuin krijgt. Je kunt dit boek al voorlezen vanaf 4 jaar en zo jonge kinderen alvast kennis laten maken met de moestuin.

Naar de webwinkel

4.    BuurttuinierenBuurttuinieren

Hoe maak je met je buren je omgeving groener? In dit boek staat het samen met je buurt tuinieren centraal. Je leest alles over de voorbereidingen, praktische informatie over verschillen soorten tuinen en hoe je de tuin kunt inrichten en gebruiken. Wie gaat deze uitdaging in zijn eigen buurt aan?

Naar de webwinkel

5.    Het moestuincursus doeboekHet moestuincursus doeboek

Dit cursusboek is heel geschikt om jezelf in drie delen te leren moestuinieren. Heel handig als je concreet aan de slag wilt met een plan die voor jouw tuin werkt. In het boek wordt je langs alle belangrijke onderwerpen geleidt met praktische ideeën, tips en duidelijke illustraties. Heel fijn cursusboek voor echte doeners.

Naar de webwinkel
 

Je eigen salade maken

Lijkt het je leuk om je eigen salade helemaal zelf te maken? Van het zaadje in je hand tot de salade op je bord. Kijk dan op Van Zaadje tot Slaatje.moestuin

Je eigen moestuin starten

Ga naar onze website voor alle moestuinproducten.

Bekijk de producten hier

 

Wil je meer #groenomtedoen tips?

Bekijk alle tips

 

Blijf op de hoogte van onze nieuwe tips!

Ga je de natuur in?

Wil je even lekker de natuur in voor wat beweging, frisse lucht en een helder hoofd, dan begrijpen wij dat natuurlijk maar al te goed! Geniet vooral van de natuur, maar blijf dichtbij huis en vermijd drukke plekken. Houd altijd de RIVM richtlijnen in acht:

  • Vermijd drukke plekken;
  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar;
  • Heb je griepverschijnselen, blijf dan thuis;
  • Was je handen zodra je thuiskomt;
  • Houd rekening met elkaar en de natuur.

Houd de site van RIVM in de gaten voor de laatste richtlijnen omtrent corona.

Deel deze pagina