Green Key

Keurmerk voor toerisme, recreatie en zakelijke accommodaties

De Green Key is het internationale ecolabel voor duurzaamheid in het toerisme en de recreatiebranche. Daarnaast wordt de Green Key toegekend aan vergader- en congreslocaties. De Green Key staat garant voor de inzet van ondernemers die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), met zorg voor het milieu binnen het bedrijf en de natuur in de omgeving.

De Green Key is bedoeld voor:

Green Key: Brons, Zilver, Goud

Bedrijven met een Green Key tonen aan dat zij meer aan het milieu doen dan de wet- en regelgeving van hen verlangt. Naar gasten, overheden en zakenrelaties is het een middel om het duurzame imago van de onderneming te communiceren. De ondernemer moet veel maatregelen nemen met betrekking tot milieuzorg en MVO. Deze zijn deels verplicht, deels optioneel. Green Key Nederland kent drie niveau’s: Brons, Zilver en Goud. Hoe meer optionele maatregelen een ondernemer invult, hoe hoger de uiteindelijke uitslag is.

Internationaal

Duurzaam toerisme houdt niet op bij de grens. Op dit moment zijn meer dan 1600 bedrijven in 28 landen aangesloten bij het internationale ecolabel Green Key. In Nederland hebben meer dan 600 bedrijven een Green Key behaald, of zijn bezig deze te behalen. Eind 2012 oordeelde de Consumentenbond dat de Green Key het enige ecolabel voor het toerisme is dat concrete, meetbare en controleerbare criteria hanteert.

Meer informatie

www.greenkey.nl
www.greenkey.org

Aantal certificaten: 629