Eco-Schools

Duurzaamheidskeurmerk voor scholen

Eco-SchoolsEco-Schools is hét internationale duurzaamheidskeurmerk voor scholen. Scholen werken aan duurzaamheid in het gebouw, in de lessen en in de omgeving. Eco-Schools biedt een manier om hier gestructureerd mee aan de slag te gaan. Leerlingen leren op heel praktische wijze verantwoordelijkheid te nemen voor hun leefomgeving.

Voor basis- en voortgezet onderwijs

Eco-Schools is geschikt voor scholen in het primair en voortgezet onderwijs die zich willen profileren op het thema duurzaamheid. Het is een laagdrempelig programma, waarbij scholen de activiteiten die al plaatsvinden onder de loep nemen met een duurzame bril op. Dit kan bijvoorbeeld deelname aan Warme Truiendag zijn, een opstel schrijven over overstromingen of een themaweek. Verschillende thema’s komen op een heel praktische wijze aan bod, zoals energie en klimaat, afval, water en biodiversiteit.

Groene vlag

Na het doorlopen van het zevenstappenplan wordt een school officieel erkend als duurzame school en ontvangt daarvoor de Groene Vlag. Dit is het internationale keurmerk voor duurzame scholen. Deelnemende scholen kunnen in Nederland drie niveaus bereiken, brons, zilver en de Groene Vlag. Aanmelding kan via www.eco-schools.nl. Na aanmelding kan de school zelfstandig aan de slag. Scholen bepalen zelf hun doelen en activiteiten.

Internationaal

Dit keurmerk is officieel erkend door de Verenigde Naties. Het programma wordt ondersteund door het United Nations Environment Programme (UNEP). Wereldwijd zijn er 14.000 Groene Vlaggen op meer dan 40.000 deelnemende scholen in 53 landen. Hiermee worden zo’n 11 miljoen scholieren en studenten en 800.000 leraren bereikt.

Meer informatie

www.eco-schools.nl

Contactpersoon:
Hak van Nispen
info@eco-schools.nl
(030) 635 89 11

Aantal deelnemers: 117