Ons aanbod

Onder het thema Natuur in de Buurt vallen de volgende projecten, producten en diensten:

Tiny Forest

Tiny ForestEen Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan, waar buurtbewoners de Nederlandse natuur ontdekken. Samen maken wij Nederland een stukje wilder!

Lees meer

Nederland Zoemt

BijenNederland Zoemt wil structureel het voedselaanbod en de nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland vergroten. Een project van Natuur & Milieu, LandschappenNL, Naturalis en IVN.

Lees meer

Operatie Steenbreek

Amstelveen tegeltuinMet Operatie Steenbreek enthousiasmeren we iedereen om hun tuin te vergroenen. Tegels eruit, plant erin! Operatie Steenbreek is een landelijk initiatief; gemeenten sluiten zich aan bij Operatie Steenbreek. IVN’ers en KNNV’ers kunnen gemeenten ondersteunen bij de Operatie Steenbreek campagne.

Lees meer

Gezonde buurten

Gezonde Buurten logoIedereen wil dat kinderen opgroeien in een fijne omgeving. Een plek waar buren elkaar ontmoeten en kinderen kunnen spelen. Jantje Beton en IVN zijn daarom in opdracht van het ministerie van VWS het project Gezonde Buurt gestart.

Lees meer

Groen aan de Buurt

Boompieper - Foto: Chris JackobsWonen in een mooie groene wijk - dat willen we allemaal wel. Maar in veel buurten is daar nog best wat aan te verbeteren. Is dat bij jou ook zo en heb je daar zelf goede ideeën voor? Dan merk je misschien dat het soms lastig is om die ideeën werkelijkheid te laten worden. IVN Utrecht, de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) en Landschap Erfgoed Utrecht willen dit makkelijker maken met het project Groen aan de Buurt.

Lees meer

Groene vingers in de buurt

Groene Vingers in de BuurtBuurtmoestuinen, natuurspeeltuinen en groenstroken in zelfbeheer: de laatste jaren schieten groene buurtprojecten als paddenstoelen uit de grond. Hoewel deze projecten erg kunnen verschillen hebben ze ook iets gemeen: allemaal maken ze de buurt wat mooier en gezelliger met groen. En allemaal kunnen ze wel wat extra handjes gebruiken om hun plannen uit te voeren.

Lees meer