IVN Trektochten

Pak je rugzak, strik je wandelschoenen, vergeet je verrekijker niet en trek zelf de natuur in! IVN Trektochten zijn meerdaagse wandelingen dwars door Nederlandse natuurgebieden. Je loopt routes uitgestippeld door échte kenners van het lokale gebied en waant je buiten de gebaande paden. Zo kom je langs de mooiste plekken!

Accepteer cookies

Onderweg kun je uitrusten en overnachten bij onze Gastheren van het Landschap: lokale recreatieondernemers die onderdeel zijn van het speciale IVN-programma, zodat zij jou alles over hùn natuurgebied kunnen vertellen. Gaandeweg op de route hoor je op verschillende plekken een mysterieus audioverhaal waar de Gastheren ook op inhaken. Een IVN Trektocht is een ervaring die je niet gauw vergeet.

Dus waar wacht je nog op? Trek je stevige stappers aan en trek erop uit!


IVN Trektochten


De Biesbosch

IVN Trektocht De BiesboschLaat je onderdompelen in de overweldigende deltanatuur van Nationaal Park De Biesbosch! In vier of vijf dagen trek je door de prachtige Brabantse en Dordrechtse Biesbosch, van Gorinchem NS-station naar NS-station Dordrecht.

IVN Trektocht De Biesbosch


De Maashorst

IVN Trektocht de MaashorstTrek drie of vijf dagen door De Maashorst, het oergebied van Brabant. Ondeweg kom je door verstilde bossen, heidevelden, zandverstuivingen, prehistorische grafvelden en wie weet ontmoet je een wisent of een tauros!

IVN Trektocht De Maashorst

 

Wat kan je verwachten van een IVN Trektocht?

  • Meerdaagse natuurtochten met dagafstanden van 15 à 18 km
  • Bereikbaar met het OV
  • Bijzondere routes uitgezet door lokale IVN Natuurgidsen
  • Geen markeringen in het veld, je navigeert via de gratis IVN Route app
  • Het mysterieuze audioverhaal over het gebied is ook te beluisteren met de IVN Route app
  • Overnachten en verpozen bij IVN Gastheren van het Landschap
  • Gastheren van het Landschap langs de route haken op authentieke wijze in op het waarachtige gebiedsverhaal
  • Geen bagagevervoer, dus rugzak op en gaan!
     

IVN Trektocht De Biesbosch

Over IVN Trektochten

In deze tijd waarin we veel ‘moeten’ en van onszelf vragen, is er veel behoefte aan rust en ontspanning. Wandelen is bij uitstek de manier om te vertragen, de natuur optimaal te ervaren en je te verwonderen over haar schoonheid en om tot rust te komen. Als tegenbeweging van massatoerisme en standaardwandelingen zijn IVN Trektochten ontstaan. Tijdens deze meerdaagse wandelroutes word je enkele dagen meegenomen in het authentieke verhaal van het landschap en verovert ze een plekje in je hart.