Stage Communicatie & Storytelling (Arnhem)

Aantal uur                          In overleg, bij voorkeur 24-32 uur
Duur dienstverband        4 maanden (geen afstudeerstage)
Locatie                                Arnhem       
Startdatum                        In overleg, bij voorkeur maart 2021

Ben je een verhalenverteller in de dop, communicatief sterk en heb je een groen hart? Dan zijn wij op zoek naar jou!    

Met IVN Gelderland beleeft jong en oud hoe leuk, leerzaam, gezond en belangrijk de natuur is. Dat doen we met IVN-campagnes, zoals de Buitenlesdag en de #2uurnatuur Challenge, en met projecten, zoals Tiny Forest en het IVN Jongeren Adviesbureau. IVN Gelderland zoekt een stagiair(e) die helpt om de impact van deze campagnes en projecten zichtbaar te maken in de provincie, o.a. door storytelling in te zetten.  

Wat ga je doen tijdens de stage? 

 • Je ondersteunt de communicatiemedewerker met communicatietaken in de breedste zin van het woord: van het opstellen van een communicatieplan tot het schrijven van posts voor social media;
 • Je schrijft verhalen over en voor natuurliefhebbers. Bijvoorbeeld over het favoriete #natuurmomentje van natuurgids Bart of over Saskia en Jochem, een jong stel dat een Tiny Forest gaat aanleggen in hun achtertuin; 
 • Je bezoekt activiteiten en evenementen van IVN en partners en vertaalt dit naar aansprekende content. 

Jouw profiel

 •  Je zit in je 3e of 4e jaar hbo/wo studie in de richting van communicatie, journalistiek of iets soortgelijks; 
 • Je bent flexibel, proactief, creatief, zelfstandig en enthousiast;
 • Je bent thuis in de wereld van social media; 
 • Je bent een goede schrijver; 
 • Je bent bereid / vindt het leuk om door Gelderland, Overijssel en Flevoland te reizen om verhalen te maken over natuur; 
 • Ervaring met het Adobe-pakket is een pré. 


Wat krijg jij ervoor terug?

 • Je werkt in een enthousiast en informeel team;
 • Een stagevergoeding of vrijwilligersvergoeding;
 • Werkervaring binnen een unieke organisatie; 
 • Ruimte om een onderzoek vanuit je opleiding uit te voeren. Opdracht in overleg;
 • Ruimte voor eigen interesses en ideeën. 

Let op! In verband met de coronabeperkingen is het nauwelijks tot niet mogelijk om op kantoor in Arnhem te werken. Een groot deel van de taken voer je thuis uit, de stagebegeleiding zal voor een deel digitaal zijn. 

De organisatie

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. Met IVN ervaart jong en oud actief hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & Natuur, Natuur in de buurt, Natuur & Recreatie en Natuur & Gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

Interesse?

Ben je enthousiast? Stuur dan je cv, motivatiebrief en een tekst die je geschreven hebt naar m.beerling@ivn.nl o.v.v. ‘Stage Communicatie & Storytelling’. Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Marloes Beerling, communicatiemedewerker IVN Gelderland, Overijssel en Flevoland via m.beerling@ivn.nl of 06-52657050. 

*Privacy

Voor de afhandeling van jouw sollicitatie verwerken wij de volgende gegevens: je cv en je motivatie. De door jou aan IVN verstrekte gegevens worden door IVN bewaard gedurende een periode van 4 weken na het einde van de sollicitatieprocedure. Heb je de plek gekregen en kom je stagelopen bij IVN, dan worden jouw gegevens onderdeel van je personeelsdossier. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.