Vijf tips voor meer natuur in je werk

Vijf tips voor meer natuur in je werk

Groene Gezonde Bedrijven-terreinen Zuid-Holland 17 juni 2021

Start de ochtend met een portie ‘green caffeïne’

Een nieuwe werkdag, hop aan de slag! Nee stop, wacht even. Voor je direct achter je laptop of PC gaat zitten en overrompeld wordt door alle mails… pak je even een momentje van rust buiten. Zet een lekker kopje thee of koffie en drink die al lopend buiten op. Of, ga naar buiten, wandel en luister naar omgeving geluiden. Denk op de terugweg na over de drie belangrijke punten die je vandaag af wilt krijgen, zo kan je straks met de juiste focus aan de slag gaan.

Ga in de pauze naar buiten

Ga elke middagpauze naar buiten. Het klinkt zo eenvoudig maar doe je het ook? Loop een rondje en maak je hoofd leeg. Luister naar de vogels, ruik het groen en voel de wind door je haren. Een wandelmaatje kan een goede stok achter de deur zijn, dus trek je collega mee of bij thuiswerken een vriend of buur.

Buiten bellen

Lang binnen zitten zorgt ervoor dat je je duf voelt. En die computer heb je echt niet altijd nodig. Daag jezelf uit en doe je telefonische overleggen buiten, wandelend. Zoek natuur in de buurt op, doe een headset op en start je overleg. Geniet tijdens het overleg van de natuur om je heen. Met een headset op kan je tussendoor een notitie in je mobiel zetten als dit nodig is en eventueel een mooie foto maken om te delen met je gesprekspartner(s). Wie weet inspireert dit hen weer om ook buiten te gaan bellen!

Korte natuurbreak

Vier uur. De werkdag zit er bijna op en je moet nog wat belangrijke zaken afronden. Alleen voel je je suf en niet scherp meer. Herkenbaar? Veel mensen hebben een energie dip in de namiddag. Tijd om even op te laden dus. Dat kan met een soepje maar ook met een korte naturebreak! In tien minuten kan je je opladen met onze naturebreak in 8 makkelijke stappen. Daarna trek je zo een eindsprint in je werkdag.

Groeien in de natuur

Pak je agenda en prik een moment voor je persoonlijke ontwikkeling. Deze keer duik je niet de boeken in maar ontwikkel jezelf al wandelend! Met een leuke podcast die nuttig is binnen jouw vakgebied of een van onze podcast tips die je helpen om beter te werken. Dus: blok een uurtje in je agenda, selecteer een voor jou interessante podcast, pak je koptelefoon en ga er op uit!

Deel deze pagina